Belföld

Szijjártó Péter rendőrségi helikopterrel repült

Korábban is mindig így tett, néhány hete pedig sürgősen le kellett tennie egy alapkövet.

Mint korábban az Index alapján megírtuk, Szijjártó Péternek sürgősen el kellett jutnia Nyergesújfalura, hogy ünnepélyesen letegyen egy alapkövet, ezért a helikopterezést választotta.

Demeter Márta (LMP) viszont nem csak arra volt kíváncsi, mennyibe került ez az adófizetőknek.

Ezért megkérdezte a külügyminisztert: mely cég helikopterével repült az említett időpontban? Ki fizette az utat? Mennyibe került pontosan a helikopteres út? Van-e a minisztériumnak szerződése magyar vagy külföldi céggel helikopteres szolgáltatásra? A július 12-i helikopteres utazása előtt volt-e rá példa, hogy az országon belül helikopterrel utazott miniszteri feladatai miatt? Mi alapján döntik el, hogy a miniszter milyen járművel utazik egy eseményre, mely körülmények indokolhatják a helikopter használatát belföldi utazásnál, milyen dokumentum rögzíti az ezekkel kapcsolatos szabályokat?

Főnöke megbízásából Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt válaszolta, hogy Szijjártó Péter

rendőrségi helikopterrel utazott, mint minden olyan korábbi esetben, amikor a közfeladatok ellátása ezt indokolta.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumnak egyébként pedig nincs szerződése semmilyen helikopteres szolgáltatást végző céggel.

Szijjártó Péter helikopterrel ment gyárat látogatni Nyergesújfalura
A minisztérium szerint azért mert 20 perc alatt kell odaérnie.

Kiemelt kép: Akihiro Nikkaku, a japán Toray Industries elnöke és Szijjártó Péter külügyminiszter a Toray Industries Hungary Kft. új beruházásáról tartott sajtótájékoztató előtt Nyergesújfalun július 12-én. MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik