Belföld

A fideszes szuperbetyár felszántja a Nagykunságot

A fideszes Boldog Istvánnál kevés országgyűlési képviselő diktál nyaktörőbb tempót saját választókerületében úgy, hogy az önkormányzati választás még csak a messzi horizonton látszik. A törökszentmiklósi születésű, kétpói illetőségű politikus Facebook-oldala szerint olyan kormánypárti örökmozgókkal játszik egy ligában, mint a Ladát hajtó, kocsmatúrázó, panelokban feltűnő Lázár János, a Magyarországot felfaló gasztroinfluenszer Németh Szilárd, vagy a naptárjában hagyott lyukaktól írtózó matyóföldi adópápa Tállai András.

A mezőgazdasági gépszerelőből lett honatya már polgármesterként is maradandót alkotott:

Polgármesterként nagyon sok beruházást hajtottam végre: a falu földgázellátása, új utak építése, intézmények felújítása, új községháza, ravatalozó, 4 db játszótér építése fűződik a nevemhez. Az Alföldi Betyárétel Főző Fesztivál alapítója és fő szervezője vagyok

– írja magáról Boldog facebookos bemutatkozásában. És a tempóból azóta sem vett vissza: a Pride betiltásának követelése mellett nem csak arra jutott ideje, hogy betyárnak öltözve hangolja a népet a gazdagok ellen, vagy részt vegyen Orbán Viktor fogadásán a Karmelitában,  hanem például egy csatornaberuházást is szinte mikroszkóp alatt vett szemügyre Surjányban.

Boldog István csatornaberuházást tekint meg. Fotó: Boldog István / Facebook

Ugyan az önkormányzati választás még csak több hónap múlva lesz, de Boldog István sorra tartja választókerületében a köztéri fórumokat – akár napi négyet is –, járja a helyi média stúdióit, és már polgármesterjelöltekkel is egyeztet. Minderre amellett van ideje, hogy a Magyar Polgármester Válogatottban focizik, és a Kétpói Sportegyesületet is elnökli. Sőt, a hagyományőrzésre is szakít időt:

Kisebbik fiam, Vajk Nimród 6 éves, együtt tanulunk karikás ostort pattogtatni és íjászkodni

– írja családi életéről a politikus, aki ezek szerint a magyarságnak nem csak a gasztronómiai, hanem a harcászati oldalával is behatóan foglalkozik.

A narancssárga felsőruházatok szerelmese a Facebook-oldala szerint úgy ismeri a Nagykunság aszfaltcsíkjait, mint a tenyerét. Egyik nap még egy mezőtúri kereszteződésben intézkedik, másik nap egy tiszaföldvári mellékutcában ígér betonozást.

A fideszes képviselő kezet rázott a fideszes polgármesterjelölttel arra, hogy ha nyer utóbbi, akkor felújítanak egy utcát. Fotó: Boldog István / Facebook

Boldog István nem csak dolgok megtekintésében, hanem dolgok átadásában is kitűnik. Emlékezetes, hogy Tiszaföldváron többször vágta át úgy a nemzeti színű szalagot, hogy azt minikopjafák közé feszítették ki, de a 2019-es kampányjúliusban ennél is nagyobbat gurított:

egy kőzúzalékos út melletti susnyásban egy bicikliút alapkövét helyezte el.

A kunszentmártoni bringaút alapkőletétele. Fotó: Boldog István / Facebook

Boldog István amúgy a Fidesz radikálisabbjai közé tartozik: korábban a halálbüntetés visszavezetése mellett szólalt fel többször, idén a kiskorúakkal erőszakot tevők kasztrálását propagálta, tavaly egy afgán bűnözőt is kiherélt volna, és a skinhead zenekarokkal sincs különösebb baja.

A tiszakürti falunapon megmutatta, hogy nem csak eszméi, hanem a ruhatára is konzervatív: olyan zsinóros mellénykét villantott, aminek a multifunkcionalitása még aznap kiderült. Ugyanis amiben Tiszakürtön beszédet mondott, abban korábban kézi kaszával aratott Törökszentmiklóson.

A nyár heves s a kasza nem egyenes. Fotó: Boldog István / Facebook

Egy bölcsöde építkezésének figyelemmel követéséhez inkább saját nevével hímzett narancssárga pólóinget húzott, ami arra is megfelelő viseletnek bizonyult, hogy menjen benne egy kört a cserkeszőlői fürdőben a frissen átadott mászókák között.

És minderre mindössze tizenhét júliusi nap elég volt a hónapot a költségvetési bizottság ülésével nyitó szuperbetyárnak. Nehéz elképzelni, hogy tudja majd fokozni a kampánytempót az októberi választás közeledtéig, de annyi biztos, hogy rajta fogjuk tartani a szemünket.

Kiemelt kép: Boldog István / Facebook

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik