Belföld

Napokig tart az esős, szeles, hűvös idő

A szombati nap lehet a legdurvább, az egész ország besárgul.

Pénteken keleten is fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de délelőtt folyamán még néhány órára kisüt a nap. Délután a Dunántúlon is szakadozhat a felhőzet. A Kiderül.hu szerint  főleg a Dunántúlon lehet elszórtan eső, zápor, az Alpokalján zivatar, de délután már a Tiszához közelebb is előfordulhat helyenként zápor, kis eséllyel zivatar. A szelet élénk, zivataroknál átmenetileg erős széllökések kísérik. A hőmérséklet napközben 20 és 26, késő este 14 és 20 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki zivatar veszélye miatt az alábbi megyékre.

Szombaton is többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé valószínű zápor, zivatar, akár többször is. A szél délnyugatiról egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatar környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Szombatra az egész országra érvényes a veszélyjelzés.

Vasárnap a Dunántúl nagy részén többórás napsütés, kevés gomolyfelhő várható, keletebbre ugyanakkor kevesebb napsütésre, erős gomolyfelhő-képződésre van kilátás. A Dunántúlon néhol, másutt többfelé valószínű zápor, zivatar.

Az északi, északkeleti szél nagy területen erős lesz, a Dunántúl nyugati részén néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között várható.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik