Belföld

Közel 300 milliós kárt okoztak a múlt hétvége óta tartó viharok

A Groupama Biztosítóhoz a múlt hétvége óta tartó viharok kapcsán eddig több mint 2600 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett, melynek kárértéke megközelíti a 300 millió forintot. A biztosítóhoz a legtöbb káresetet, összesen 122 darabot a heves megyei Novajról jelentettek az ügyfelek.

Az elmúlt hétvége óta kiemelkedő számban érkeznek a kárbejelentések: a viharok, felhőszakadások, jégverések, illetve villámcsapások következtében bejelentett lakásbiztosítási károk száma már meghaladja a 2600 darabot, melynek kárösszege csaknem 300 millió forint.

A következő napokban várhatóan tovább érkeznek a kárbejelentések a biztosítótársasághoz, így a fenti számok még jelentős mértékben emelkedhetnek.

A tapasztalatok szerint a nyárnak ebben az időszakában rendszerint több vihar, felhőszakadás fordul elő, ezért a biztosítótársaság időben felkészült az ügyfelek átlagosnál nagyobb számú kárbejelentésének gyors rendezésére.

Kiemelkedően nagy károkat okoznak a felhőszakadások: a bejelentett károk harmada emiatt érkezik, és a Groupamánál csak a felhőszakadások által okozott károk értéke meghaladja várhatóan a 100 millió forintot.

Szabolcs-Szatmár-Bereg mellett Heves, Jász-Nagykun-Szolnok illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is kiemelkedően megnőtt a kárbejelentések száma.

Kiemelt kép: MTI/Mészáros János

Ajánlott videó

Olvasói sztorik