Belföld

Esztergomi számlagyár: 553 milliós kár

Hajléktalanok nevére íratott cégeket a bűnszervezet. Letartóztattak egy nőt és egy férfit.

Egy férfit gyanúsítanak azzal, hogy éveken át olyan céghálózatot működtetett, amelynek az alsó szintjén működő társaságokat strómanok, főleg hajléktalanok nevére íratta. A férfit a számlagyár irányításában, működtetésben segítette egy nő.

A számlakiállító gazdasági társaságokat a férfi irányította, a számlák kiállítását ő koordinálta. Ehhez Esztergomban létrehozott egy irodát is, ahol a megrendelői igények alapján történt állítottak ki számlákat. 21 rendbeli költségvetési csalással gyanúsítják őket.

Ezek közül a legsúlyosabb, a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás, amellyel a költségvetésnek csaknem 230 milliós vagyoni hátrányt okoztak, de a két gyanúsított által a költségvetésnek okozott összes vagyoni hátrány meghaladja az 535 millió forintot.

Eddig 31 embert hallgattak ki gyanúsítottként. Az ügyészség a bűnszervezetet irányító férfi és a nő letartóztatását indítványozta, mert fennállt a veszélye, hogy megszöknek, elrejtőznek, folytatják a bűncselekményt. A bíróság az ügyészség indítványának helyt adott, a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik