Belföld

Beismerték bűnösségüket a dánszentmiklósi horrorgyilkosok

Beismerte bűnösségét az a dánszentmiklósi testvérpár, akik egészen elképesztő módon végezték ki az ismerősüket múlt szombaton – tudta meg a 24.hu. Az ügyben eljáró Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója mind a két férfit letartóztatta.

Az áldozat és az egyik férfi egy házban lakott Dánszentmiklóson. Egyiküknek sem volt bejelentett munkahelye, mind a ketten alkalmi munkából éltek, és naponta nagyobb mennyiségben fogyasztottak alkoholt. Az ominózus nap egy ballagási ünnepségre voltak hivatalosak. P. A. annak ellenére is alkoholt ivott, hogy gyógyszert kellett szednie az epilepsziájára. Este kilenc körül megérkezett a buliba P. Zs., a testvére is. A férfi azt hazudta a testvérének, hogy az ismerősük meg akarta szúrni.

P. A. ettől annyira dühös lett, hogy kerékpárra pattant és elindult a megvádolt férfihez, ahova testvére ugyancsak bringával követte. Amikor a házhoz értek a férfi már az ágyban feküdt. P. A. előbb csak szidta, majd lerángatta az ágyról és ököllel addig verte, amíg védekezésre képtelen állapotba nem került. A gyanúsított ezt követően kivonszolta a magatehetetlen férfit az udvarra, kikötözte egy bálamadzaggal a fához és tovább folytatta a verést. A testvére tétlenül végignézte, majd a férfit a sorsára hagyták.

Ezt követően a fivérek visszamentek a ballagási ünnepségre, ahol a résztvevők látták, hogy P. A. gyanúsított keze és ruházata véres, sőt a gyanúsított el is mondta, hogy megverte áldozatát és a fához kikötötte.

Egy idő elteltével visszatértek a házhoz, ahol látták, hogy a férfi semmilyen életjelet nem mutat. A férfit bántalmazó gyanúsított levágta a fáról a holttestet, majd benzinnel lelocsolták és meggyújtották. A szomszédok vették észre a tüzet, átmentek a házhoz, ahol felfedezték az összeégett tetemet és értesítették a rendőrséget. A Pest Megyei Főügyészség szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a testvérpár letartóztatását.

Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és rács mögé vágta a fivéreket, akik a lényegi dolgokban beismerték a bűnösségüket. A testvérek fellebbeztek a végzés ellen, ezért a döntés nem végleges, de végrehajtható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik