Belföld

Magyar György: Addig ülünk a rendőrségen, amíg át nem adják az előzetes szakértői véleményeket

Bár már minden létező formában kikérték az eddig elkészült előzetes szakértői véleményeket, mind a mai napig nem kapott hivatalos tájékoztatást a Dunai hajóbalesetben elhunyt matróz jogi képviselője arról, hogy milyen eredményekre jutottak az eddigi vizsgálatok során a szakemberek – közölte a 24.hu megkeresésére Magyar György, a matróz családjának jogi képviselője.

Már minden létező formában kikértük az erről szóló iratokat, de az ügyiratszámnál nem jutottunk tovább. Most elküldök egy kollégámat a rendőrségre és addig ülünk ott, amíg át nem adják az előzetes szakértői véleményeket

– mondta Magyar György.

A dél-koreai sajtóban komoly felháborodást keltett, hogy a magyar hatóságok egy rövid vizsgálat után elengedték Magyarországról a Hableánnyal ütköző a Viking Sigyn szállodahajót, amelyet végül csak hétfőn, majdnem két héttel a tragédia után vizsgált meg újra a rendőrség, amikor a hajó Visegrádra érkezett. A dél-koreai televízió riportja azt állította, hogy a hajó orráról eltüntették az ütközés nyomait. Az MBC felvételei szerint kijavították és átfestették az ütközés felületi nyomait a hajó elején. Erről így beszélt Magyar György:

Véleményem szerint rendkívül súlyos szakmai hiba volt elengedni a szállodahajót a tragédia után. Ez akár felvetheti a bűnpártolás gyanúját annál is aki elengedte, és annál is aki átfestegette ezt a hajót. Mindenre kiterjedő tüzetes szakmai vizsgálatnak kell alávetni, különösen még azt a részét is, ami két méter mélyen van a vízszintje alatt. A halálos baleset teljes rekonstrukciójához minden nyomot rögzíteni kellett volna.

– tette hozzá az ügyvéd.

Áthelyezték a Hableányt az uszályra, a csepeli kikötőbe viszik
16 óra körül hagyta el a hajó a tragédia helyszínét.

Kiemelt kép:  Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik