Belföld

Visegrádon vizsgálja a rendőrség a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn szállodahajót

Újabb szemlét tart a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn a menetrend szerint ismét Magyarországon hajózó Viking Sigyn kabinos szállodahajón, Visegrádon – közölte a rendőrség. A tájékoztatás szerint a szemlére a délutáni órákban kerül sor további bizonyítékok beszerzése és a tényállás teljes körű tisztázása érdekében.

A Hableány sétahajó május 29-én süllyedt el a Margit híd közelében, miután összeütközött a Viking Sigyn szállodahajóval. A fedélzeten 33 dél-koreai állampolgár és a kéttagú magyar személyzet tartózkodott. Hét utast sikerült kimenteni. Vasárnapig 20 halálos áldozat került elő, hét dél-koreai utast és a sétahajó magyar kapitányát még keresik.

A magyar hatóságok korábban azt közölték, hogy minden szükséges bizonyítékot begyűjtöttek a Viking Sigyn hajóról, ezért engedték el a baleset után. A hajót eredetileg csütörtökre várták vissza Budapestre, az Infostart korábban arról írt, hogy menetrendszerű járatként érkezik, Passauból. Ugyanakkor a Vessel Finder portál később már azt jelezte, hogy a hajó célállomása Visegrád.

A Viking Sigyn 64 éves ukrán állampolgárságú kapitányát gyanúsítottként tartják őrizetben a magyar hatóságok halálos tömegszerencsétlenséget okozó, gondatlanságból elkövetett vízi közlekedés veszélyeztetése miatt.

Kiemelt képünkön a Viking Sigyn szállodahajó a visegrádi hajóállomáson. Fotó: MTI / Cseke Csilla

Ajánlott videó

Olvasói sztorik