Belföld

Dunai hajótragédia: elrendelték a légtér korlátozását

A Hableány termes személyhajó mentési munkálatai és a kutatás miatt a Terrorelhárítási Központ (TEK) javaslatára a légi közlekedésért felelős hatóság vezetője a Duna érintett szakaszán a légtér korlátozását rendelte el 2019. június 3-tól 2019. június 16-án éjfélig, olvasható a szervezet vasárnapi közleményében.

A légtérkorlátozás területi hatálya – hozzávetőleg – Budapesten, az Árpád hídtól északra 1 km-re kezdődik és délen egészen Paksig húzódik, valamint a Dunától keletre és nyugatra változó szélességben átlagosan 2-2 km.

A határokat a TEK honlapján az Aktuális menüpontban közzétett grafikák szemléltetik, illetve a légtérkorlátozás pontos oldalhatárai a HungaroControl Zrt. napi légtérfelhasználási tervében ellenőrizhetők.

A jelölt időszakban a pilóta nélküli légi járművel (drónnal) végzett repülés nem engedélyezett, mert az a mentési munkálatokat, valamint a kutatást akadályozhatja, zavarhatja.A korlátozott légtérbe történő engedély nélküli bereptetés közigazgatási hatósági, vagy büntető eljárást von maga után.

A roncs kiemelésének előkészítése továbbra is folyamatban van, két emelőheveder behúzása már megtörtént, jelenleg azok igazítása és stabilizálása zajlik. A Duna vízszintje lassan, de csökken. Már a tragédia huszadik áldozatát is megtalálták.

A hajóbalesettel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket ide kattintva találja.

Megkopasztották a hajóbaleset miatt Budapestre utazott dél-koreai újságírót
Az átvert újságíró a csaló után sietett, feltartóztatta, a magyar rendőröknek így nem volt nehéz dolguk.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik