Belföld

Feltöltődni jött Magyarországra az elsüllyedt hajón utazó testvérpár

Nehéz időszakot követően ki akarta pihenni magát a szerdán este elsüllyedt hajón utazó egyik dél-koreai testvérpár, írja a Hankook Ilbo.

A lap tudósítása szerint egy Jung nevű férfinek problémái akadtak a munkahelyén, ezért felmondott és kikapcsolódásra vágyott. Lánytestvérével utazott Budapestre, mindketten a Hableány fedélzetén tartózkodtak, amikor a tragédia megtörtént.

A nőt sikerült kimenteni a vízből, de a férfit jelenleg is eltűntként tartják számon. Szüleik a hírekből értesültek az esetről, az édesanyjuk egy harmadik testvérükkel azonnal Magyarországra indult.

A lap arról is ír, hogy a hajón tartózkodott három férfi, akik a dél-koreai Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál dolgoznak. Nagyon jó kapcsolatot ápoltak egymással, ezért feleségeikkel együtt közösen érkeztek hazánkba. Közülük eddig egyedül egy férfit találtak meg, a másik öt embert keresik.

Egy másik koreai újság arról számolt be, hogy a hajó legfiatalabb utasa, a hatéves kislány a nagyszüleivel és az édesanyjával utazott Budapestre. Mostanáig egyiküket sem találták meg.

Az elsüllyedt Hableány fedélzetén 35 ember tartózkodott, a kétfős magyar személyzeten kívül 31 dél-koreai turista és két dél-korai idegenvezető.

Információink szerint már nem kutatnak túlélők után. Más körülmények között biztosan megvárnák, amíg levonul az árhullám, de most az áldozatok miatt valószínűleg megkezdik a kiemelést valahogy. A halottakat legtöbbször a Lágymányosi-hídnál kezdik el keresni.

A hajóbalesetet büntetőeljárásban vizsgálják.

Videók a halálos dunai hajóbalesetről
Az elsüllyedt hajón 35-en utaztak, halálos áldozatok is vannak.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik