A következő élő közvetítés része Az MSZP egyhangú döntést hozott, a Jobbik megmagyarázta

Fekete-Győr András: Alázatosnak kell maradni!

Kiálltak a Momentum vezetői a pulpitusra, és a párt vezetői beszédekben értékelték az eredményeket, egészen más hangulatban, mint tavaly április 8-án, amikor a párt nem jutott be a magyar országgyűlésbe. Fekete-Győr András pártelnök öt számmal kezdte a beszédét:

  • 330 ezer magyar ember választotta a Momentumot.
  • Ez 9,7 százalékra volt elég.
  • 2, azaz két képviselőt küldhet a Momentum az Európai Parlamentbe.
  • 3, tavaly április 8. óta megtriplázta a szavazói számát. A 3 tovább azért, mert a Momentum lett a harmadik erő a magyar politikában.
  • Végül 52: ennyi százalékot kapott a Fidesz, ami azt jelenti, nem érték el a kétharmadot, és ebben a Momentum két mandátuma is szerepet játszott.

Fekete-Győr a kormányzó pártoknak nem szeretne gratulálni, miután önkormányzati dolgozókat utasítottak arra, hogy a kormánypárt mellett kampányoltak, ami szerinte a csalással egyenlő. A pártelnök visszautalt újra 2018. április 8-ára: azóta a közösség megduplázódott, a párt lett az egyetlen, amely a magyarok valódi problémáinak megoldását tűzte ki célul. Mostantól a Momentum a magyar egészségügy, oktatás és a megélhetés pártjává kell váljon – mondta Fekete-Győr, akit megszakított néha a skandálva ünneplő párttagság. Azonban azt is hozzátette:

Alázatosnak kell maradni, mert nem nyertünk, még mindig Orbán Viktor a miniszterelnök!

Dolgozni kell azért, hogy lebontsuk a félelem rendszerét – jelölte meg a feladatukat Fekete-Győr András. A közönségben egyébként feltűnt Szél Bernadett és Hadházy Ákos is, akik a tavalyi választásoknak még az LMP színeiben futottak neki, azóta viszont kiléptek a pártból, és most már a Momentum mellett kampányoltak.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik