Belföld

Bayer Zsolt helyreigazítást és ötmilliós sérelemdíjat kér lapunktól

Helyreigazítási kérelmet küldött lapunknak jogi képviselője útján Bayer Zsolt, e szerint

azt a valós tényt, hogy Bayer Zsolt a Budai Várban egy 48 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 32 ezer forintért, abban a hamis színben tüntettük fel, mintha ez összefüggésben állna Bayer Zsolt politikai hovatartozásával, és a bérleti díjat politikai kapcsolatainak köszönhetően állapították volna meg.

A helyreigazítási kérelem ugyanakkor valójában megismétli azt a cikkünkben is olvasható tényt, hogy Bayer lakáscsere útján jutott az önkormányzati lakáshoz, és azért az önkormányzat szabályai szerint költségelvű bérleti díjat fizet. Arra nem tér ki a kérelem, hogy – mint a 24.hu kiderítette – a csere alapjául szolgáló pilisszentkereszti házat két hónap elteltével visszaszerezte a Bayer család. Ezt a kormánypárti publicista egyébként előbb letagadta, majd elismerte kameránk előtt.

Bayer Zsolték trükkje: visszaszerezték a vári önkormányzati lakásra cserélt ingatlant is
A publicista először tagadott, majd mindent elismert, miután szembesítettük a tényekkel.

Cikkünk arra is rámutatott, hogy lakáscsere esetén az I. kerület lakásrendelete alapján valóban úgynevezett költségelvű lakbért fizet az új bérlő, ám a fideszes többségű önkormányzat új szerződéskötés esetén bármikor felülbírálhatná a bérleti díjat, és a rendelet módosításával emelhetne azon, hogy a kerületet ne érje vagyonvesztés.

A publicista jogi képviselője emellett felszólította szerkesztőségünket és a cikk szerzőjét, hogy fizessen ötmillió forint sérelemdíjat Bayer Zsoltnak személyiségi jogai megsértése miatt.

Lapunk természetesen nem igazít helyre, és a felszólításnak sem tesz eleget.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik