Belföld

Lezárt parkoló fogadta az ellenzéki képviselőket a Suzuki-gyárnál

Mint arról korábban beszámoltunk, az Országgyűlés hétfőn nyitotta meg tavaszi ülésszakát, az ellenzék pedig kivonult a parlamentből és Tóth Bertalan MSZP-elnök elmondása szerint helyette ott állnak ki a munkavállalókért, ahol erre a legnagyobb szükség van, ezért elmennek Esztergomba a Suzuki-gyárba és ott felteszik a kérdéseiket.

A képviselők kora délután az MTVA székháza előtt gyülekeztek, ahol Hadházy Ákos és Szél Bernadett immár sokadjára próbált meg beszélni Papp Dániel vezérigazgatóval, sokadjára is sikertelenül. Hadházy arról beszélt, továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fogadja őket az igazgató, és csak abban az esetben térnek el ettől, ha lemond.

Fotó: Bielik István / 24.hu

Azért a közmédiától mentek Esztergomba, mert ez egy szimbolikus hely, a rendszer egyik bástyája. A rövid sajtótájékoztató után az ellenzéki képviselők körülbelül tíz autóval elindultak a Suzuki-gyárhoz.

Fotó: Bielik István / 24.hu
Fotó: Bielik István / 24.hu
Fotó: Bielik István / 24.hu

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért politikusa a Facebook-oldalán arról írt, a Suzuki gyár vezetői megijedtek a közeledő ellenzéki képviselőktől, és egy behajtani tilos táblával lezárták a parkolót.

Nem baj, akkor is bemegyünk a gyárba

– tette hozzá.

Az esztergomi Suzuki gyár vezetői megijedtek a közeledő ellenzéki képviselőktől, és egy behajtani tilos táblával lezárták a parkolót. Nem baj, akkor is bemegyünk a gyárba! (Fotó: Béres András)

Közzétette: Szabó Tímea – 2019. február 18., hétfő

17 óra előtt néhány perccel a Suzuki szóvivője kiment az épület elé, ahol elmondta az ellenzéki képviselőknek, hogy eddig se használták ki a 250 órás túlórakeretet, ezért a 400 órásat sem fogják.

Közölte, hogy maximum két ellenzéki képviselőt engednek be a gyárba, de ők öten akarnak menni, ha már mindannyian nem tehetik. A szóvivő ezután távozott, hogy egyeztessen a gyár vezetőivel a kialakult helyzetről. Amint visszatér, kiderül, hogy végül hányan nézhetnek körbe a gyárban.

Megérkeztek az ellenzéki képviselők az esztergomi Suzuki gyár elé

Közzétette: 24.hu – 2019. február 18., hétfő

Tagadja a Suzuki, hogy bevezetné a 400 óra túlórát
Azután kérdezték erről a céget, hogy az ellenzéki képviselők elindultak az esztergomi gyárba.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik