Belföld

Leszavazta a Fidesz Bálint gazda díszpolgárságát

Egyik képviselőjük azt írta a reklamáló LMP-s politikusnak, hogy nyerjen ősszel választást, aztán az lesz a díszpolgár, akit ő akar.

Többszöri jelölés után szerdán a XVI. kerületi képviselőtestület fideszes többsége újra elkaszálta Bálint György kertészmérnök, Bálint gazda díszpolgárságát, egységesen, tömbben szavazva – írta Facebook-oldalán Mizsei László kerületi LMP-s képviselő, aki a pártfegyelemnek tudja be a döntést. Hozzáteszi, hogy így volt ez a tavaly elhunyt Lantos Antal helytörténésszel is, „aki nagyon várta, hogy megkapja, de még halála után, posztumusz sem engedték”.

Ennél még érdekesebb az a hozzászólás, amit a szintén kerületi képviselő fidelitasos Vincze Ágnes fűzött Mizsei bejegyzéséhez:

Laci szerintem nagyon gyorsan vegyél vissza a lendületből és vegyél vissza a sértegetésből. Ez ilyen ballib sajátosság, hogy ha valami nem a kedved szerint alakul akkor egyből sértegetsz másokat. Ősszel nyerj többséggel az LMPvel választást és akkor majd az lesz a díszpolgár akit csak szeretnél.

Mizsei szerint egyébként az idén százéves Bálint gazda „megért már egy-s mást, ezt is túl fogja élni, de rá mindig fognak emlékezni a kerületben, míg ezek a percemberek emlékét elfújja a szél, kicsinyességükkel, pitiánerségükkel, képmutató viselkedésükkel együtt”.

Frissítés: Vajda Zoltán, az Együtt kerületi képviselője Facebook-oldalán azt írta, 327 kerületi polgár nevében adta be a leszavazott előterjesztést, és közzétette a fideszes képviselők telefonszámait, arra biztatva választóit, hogy „kérdezzék meg döntésükről őket”. (Fotó: MTI / Czimbal Gyula)

A 12 engesztelhetetlen avagy: párfegyelem mindenek felett!A tegnapi képviselő-testületi ülésen újra bebizonyosodott,…

Közzétette: Mizsei László ifj. – 2019. február 14., csütörtök

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik