Élő Belföld

Rengeteg pénzt adna a gyermekvállalóknak Orbán Viktor

Külföldön lehet nyelvet tanulni

Korszerűsítik a nyelvoktatást, a kilencedik és tizenegyedik osztályban minden tanuló kéthetes külföldi nyelvtanfolyamon vehet részt. A költségeket a kormány állja – jelentette be a miniszterelnök. Fontosnak tartja, hogy jól megszervezzék ezt a programot, hogy ne egy kéthetes vakáció legyen a nyelvtanulásból.

Családvédelmi akciótervet jelentett be Orbán:

  • Minden 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 millió forintos kedvezményes kölcsönt kap. Az első gyermek érkezésekor három évre felfüggesztik a visszafizetést, a második gyermek érkezésekor újabb 3 évre felfüggesztik törlesztést, és a kölcsön harmadát elengedik. A harmadik gyerek megszületésekor az egész összeget elengedik.
  • Bővítik a CSOK-ot, a használt lakásokra is felhasználhatják majd a kölcsönt a két- vagy többgyermekes családok.
  • A négygyermekes családanyák életük végéig mentesülnek a személyi jövedelemadó fizetése alól.
  • A második gyerek születésekor 1 millió, a harmadik gyerek születése után 4 millió forintot vállal át a kormány a családok jelzáloghiteléből. További gyerekek után 1-1 millió forintot.
  • A nagycsaládosok autóvásárlását is támogatják. A háromgyerekes családoknál 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad az állam.
  • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást.
  • Bevezetik a nagyszülői gyedet.

Idegen kultúrákkal árasztanák el országainkat

A bevándorlás a téma. A brüsszeli fiókok tele vannak tervekkel, egész Európát bevándorló kontinensé akarják alakítani Orbán szerint. Soros György célja pedig a migránsok védelme, aminek terrorizmus és a nők elleni erőszak a következménye. És egy kevert népesség, egy új világ. Cselekedni kell. Ingatag időkben az ingatag kormányzás veszélyes –

erről szól az európai választás Orbán Viktor szerint.

Szégyen

az ellenzéki összefogás, a szélsőjobb és a baloldal kézfogása.

Pályakezdő színészek útkereső próbálkozása

– mondta a miniszterelnök az ellenzéki akcióról.

Talpig úriemberek. Talpig. Na de onnan fölfelé?

Eddig ez a gondolata váltotta ki a legnagyobb tapsot, mulattak a vendégek.

Újra és újra győzni fogunk

A miniszterelnök már a jövőbe tekint, ahol szerinte fontos, hogy mindenkinek legyen helye. A középosztály elvárja, hogy legyen munkája, tisztességes fizetése, és legyen jövője a gyerekeinek. Gyed, stabil nyugdíj, sorolja újra a sikereket a miniszterelnök.

Ismét a múltban járunk. A szegényekről a magyar baloldal lemondott, nem vették őket ember számba. A kormány viszont vállalta a harcot, mindenkinek adott esélyt. Kijátszottak a legerősebb lapjukat: szegénység ellen munka. Orbán azt mondta, nem hiszi el, hogy a szegénységet Magyarországon nem lehet felszámolni.

Lesz mindenkinek munkája, lesz mindenkinek otthona, lesz bölcsőde, óvoda, iskola, étkezés.

Magyarország az a hely, ahol mindenkinek jó lesz magyarnak lenni

– mondta a miniszterelnök.

Soha rosszabb évet mint a 2018-as volt

– kezdte beszédét Orbán Viktor, majd sorolta a sikereket: a gazdaság növekedett, a Fidesz-KDNP pedig újabb kétharmadot ért el. Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség – így köszönte meg a magyaroknak a tavalyi évet.

Fölfelé tartanak-e a magyarok?

– tette fel aztán a kérdést magának a miniszterelnök. 2009-től indulunk, a baloldal „rémkormányzásától”. Ezzel szemben ma a magyarok egyre tovább élnek, a házasságkötések száma nő, miközben csökken a munkanélküliség, az államadósság. Ma azt látja, hogy a magyarok sokat dolgoznak, házat építenek, tanulásra biztatják a gyerekeiket.

Mi ez, ha nem felelmélkedéstörténet?

– zárta le a múltról szóló gondolatmenetét.

Fotó: Bielik István /24.hu

Balog Zoltánt rég láthattuk

Mert miután leváltották az Emmi éléről, lemondott a képviselőségről is. De ezzel a Polgári Magyarországért Alapítvány lett az egyik fő munkája, aminek a legfontosabb gyümölcsét az jelenti, hogy mondhat egy beszédet Orbán Viktor éves értékelője előtt.

Beszélt arról, hogy volt ott volt a Nemzeti Imareggelin az Egyesült Államokban, ahol még az ellenzék is tapsolt az elnöknek, majd mondott egy viccet arról, hogy milyen jó, hogy a magyar ellenzéket nem a házelnök vezeti (mint Amerikában, ahol az alsóház elnöke demokrata), mert nem érdemelnék meg. A közönség nevet.

Mire számíthatunk?

21. évértékelő beszédét tartja ma Orbán Viktor a Várkert Bazárban, a miniszterelnök beszéde alatt az ellenzék közös tüntetést tart a várbeli Szent György téren, a kormányfő új irodája előtt, majd a több ellenzéki pártot megbüntető Állami Számvevőszék székháza elé vonulnak.

A Várkert Bazárban Orbán várhatóan ismerteti a kormány legújabb családtámogatási döntéseit és beszélni fog az európai parlamenti választás tétjéről is. A kormányközeli Figyelő arról írt a héten, hogy Orbán megemlíti majd az állami infrastrukturális beruházásokat, a falusi CSOK felturbózását, a turisztikai, informatikai fejlesztések erősítését és az adócsökkentést is.

A pénteki Kormányinfón Gulyás Gergely annyit árult el, hogy a miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet, amelynek „van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik”. Kérdésre annyit mondott, hogy a bejelentések érintik majd az idei költségvetést, és a rendelkezésre álló forrásokból – például az általános tartalékból és a már most látható többletbevételekből – finanszírozhatók.

A kormánypártok a jövő héten frakcióülését tartanak majd Balatonalmádiban, ami Orbán Viktor zárt ajtók mögötti évértékelőjével indul, a képviselők a tavaszi ülésszak törvényhozási programját is megtárgyalják majd. A kormánypárti képviselők szerdától péntekig vonulnak el a Mészáros Lőrinchez tartozó Hunguest Hotel Bál Resortba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik