Kézigránátokat, puskát, revolvert rejtegetett egy kiskőrösi férfi

Lánya udvarában elásva találták meg az illegális fegyvereket.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaélés bűntette miatt vádat emelt egy 65 éves férfivel szemben, aki kiskőrösi ingatlana udvarán elásva puskát, revolvert, töltényeket és kézigránátokat tartott.

A 65 éves férfi az 1980-as és ’90-es években Budapesten, Tiszaföldváron és Ausztriában lőfegyvereket, lőszereket és robbanóanyagokat vásárolt, amelyeket a mindenkori lakásában különböző rejtekhelyeken tárolt. Először a korábbi kiskőrösi ingatlana padlásán, a belső födémben, költözést követően a garázsa szerelőaknájában, végül a lánya ingatlana udvarán elásva tartotta az engedély nélkül megszerzett fegyvereket, lőszereket.

A nyomozók az udvart fémkereső detektorral átvizsgálták és az épület tövében, 20 cm mélyen elásva egy sörétes bock dupla puskát, egy magyar gyártmányú revolvert, 73 db 7,65 mm-es golyós pisztolytöltényt, 49 db kispuskatöltényt, 3 db M50-es gyártmányú P3-as gyújtószerkezettel rendelkező, biztosított állapotú kézigránátot, 35 db sörétes puskatöltényt és lőport találtak. Mindhárom kézigránát 100 gramm TNT típusú robbanóanyagot tartalmaz, működőképes és alkalmas az emberi élet kioltására.

A lőfegyverek, lőszerek megszerzését és tartását a törvény engedélyhez köti, mellyel a vádlott nem rendelkezett.

A büntetlen előéletű férfit az ügyészség lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal visszaéléssel vádolja és vele szemben halmazati büntetésül börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt is, hogy a lefoglalt lőfegyvereket, lőszereket és robbanóanyagot a bíróság kobozza el. A szabadlábon lévő férfi bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

Címkék: bűnügykiskőrös