Belföld

Épül a fideszes médiabirodalom: újabb médiumokat vett Mészáros Lőrinc

Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Talentis Group Zrt. megvásárolta a Magyar Idők kiadóját, és közvetett tulajdonába került a Lapcom, az Inform Média, valamint a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó vállalat. Az újabb médiafelvásárlásokkal Mészáros Lőrinc célja, hogy a Talentis Group alatt egyesített médiaérdekeltségeit a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza. A tulajdonosváltással összefüggésben az érintettek a Gazdasági Versenyhivatal eljárását kezdeményezik.

Az Echo TV, a MediaWorks és a médiafelület-értékesítő Printimus megszerzését követően további befektetésekkel bővült a Talentis Group Zrt. médiaportfoliója. A társaság megvásárolta a Magyar Idők és a Karc FM kiadóját, a Magyar Idők Lapkiadó Kft.-t.

Leányvállalata, a Mediaworks, pedig tovább bővítette regionális lappiaci érdekeltségeit: a Kisalföld, a Délmagyarország, a Bors, az Észak- Magyarország, a Kelet- Magyarország, a Hajdú Bihari Napló kiadóvállalatai mellett, megvásárolta a Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft.-t. Ez utóbbi gondozásában jelenik meg a Szabad Föld, valamint a Vidék Íze, és a Diéta & Fitnesz magazin.

A Mezőgazda Lap- és Könyvkiadó Kft. korábban a Népszava tulajdonosának tulajdonában volt, Puch László pedig az eladást azzal magyarázta, hogy a jövőben a  tulajdonában lévő másik médiavállalatra, a Népszavát megjelentető XXI. Század Média Kft.-re kíván fókuszálni.

Az újabb médiavásárlások hátterében zajló folyamatokról ebben a cikkünkben írtunk bővebben:

Itt a gigantikus fideszes médiabirodalom újabb darabja
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány vezetésében Orbán Viktor korábbi ügyvédje is helyet kapott.

Kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik