Belföld

„Megmondtam, hogy megdöglesz, szétütöm az agyadat!”

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt kezdeményezte annak a 21 éves és az 57 éves férfinak, valamint az 50 éves és a 29 éves nő letartóztatását, akik félholtra verték ismerősüket.

Néhány nappal ezelőtt Miskolc, számozott utcáinak egyikében lévő házban tartózkodott egy öt fős társaság, akik italoztak és zenét hallgattak. Hozzájuk csatlakozott a gyanúsítottak közül a 21 éves férfi, aki azonban a társaság tagjaival fölényesen és kihívóan viselkedett, és kihívta verekedni az egyik ismerősét.

A férfinem félt a gyanúsítottól, ezért vele együtt kiment az utcára, ott azonban már várta a további három gyanúsított, és azonnal mind a négyen a sértettre támadtak. Valamennyien a sértett fejét ütötték, a férfiak baseball ütőt használtak, míg a nők kézzel ütlegelték a sértettet. Az 57 éves férfi a baseball ütővel egyszer olyan nagy erővel ütötte meg tarkóján a férfit, hogy az eszméletlenül a földre rogyott.

Mostanra kiderültek a legapróbb részletek is. A gyanúsítottak a bántalmazás közben azt kiabálták, hogy „Megmondtam, hogy megdöglesz, szétütöm az agyadat!”, illetve „Remélem meghalt”.

A megvert férfi életveszélyes sérüléseket, nyílt koponyatörést, és koponyaűri vérzést szenvedett. A gyanúsítás tárgyát képező bűncselekmény büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés vagy elrejtőzés, illetőleg a büntetőeljárásban részt vevő, vagy más személyek megfélemlítésének befolyásolásának veszélye miatt indítványozta.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a négy gyanúsított letartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik