Belföld

Meghalt a szívbeteg, Kásler fejét követelik 

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu
Büntetőeljárást indíttatnának ellene, a lemondását követelik.

Népszava információi szerint meghalt az elbocsátott szívsebész, egyik műtétre váró betege. Székely László főorvos elbocsátásakor  jelezte a kórház vezetésének, hogy páciense életveszélyben lehet.  Korábbi sajtóhírek szerint Nagy Anikó egészségügyi államtitkár közvetítése dacára a főorvos felmondási ideje alatt azért nem végezhette el a betervezett műtéteket, mert ezt Kásler Miklós miniszter megtorpedózta.

A Momentum megrendülve értesült a műtétre váró szívbeteg haláláról.

A páciens a minisztérium alulfinanszírozott, inkompetens egészségügy-politikájának újabb áldozata.

A Momentum Kásler Miklóst tartja a haláleset felelősének, az ügyészséghez fordul, hogy indítson büntetőeljárást a feladatára teljesen alkalmatlan miniszter ellen, akinek az azonnali felmentését követeli.

A tragikus halálhírre az MSZP rövid közleményben reagált. „Gyilkosok!” A párt nem nevezte meg kikre gondol, de közösségi oldalán ezzel emlékezteti a Tízparancsolatra Káslert.

A Demokratikus Koalíció közölte, emberéleteket követel az egészségügy irányításában tapasztalható fejetlenség. A DK ismét követelte, hogy hirdessék ki az egészségügyi válsághelyzetet! A párt  büntetőfeljelentést tesz, hogy kiderüljön, ki felelős a történtekért.

A Párbeszéd azonnali vizsgálatot követel a tragédia miatt. A párt írásbeli kérdésben fordul a miniszterhez, és Kardiológiai Intézet főigazgatójától is tájékoztatást kér.

Miközben ismét nap, mint nap fordulnak elő az egészségügy működésképtelensége miatt fennakadások, a kuruzsló és a tízparancsolatot szajkózó Kásler Miklós még mindig miniszter lehet, és úgy tűnik, nem érez semmiféle felelősséget ezek miatt az esetek miatt.

A Párbeszéd haladéktalanul el kell távolítani a kormányból Kásler Miklóst, hogy tevékenységével ne okozhasson még több tragédiát.

A kormány épp most költ el hatmilliárd forintot propagandája terjesztésére, miközben folyamatosan pénzt von ki az egészségügyi ágazatból.

A sorosozó kampányok helyett Orbánéknak ideje lenne végre észhez térni, és az emberek valódi problémáival foglalkozni!

A Magyar Liberális Párt már a tragédia előtt jelezte, hogy Kásler Miklósról rövid időn belül kiderült,

sem emberileg, sem politikailag, de ami még súlyosabb, szakmailag sem alkalmas a tárca irányítására.

A Jobbik szerint Nagy Anikó lemondása bebizonyította: a Fidesz ismét elbukott egészségügyi politikájával. Orbán Viktort soha sem érdekelte az egészségügy helyzete, nem törődött az orvosok, ápolók, betegek biztonságával, az ágazat egyre mélyülő válságával. A Jobbik már nemcsak a minisztert, hanem az őt kinevező kormányfőt is mielőbbi távozásra szólította fel.

 

 

Kiemelt fotó: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik