Belföld

Meghalt a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültje

A szombathelyi kórházban meghalt az a nő, akit férjével és lányával együtt múlt pénteken villám sújtott a gyenesdiási strandon – közölte a Vas Népe online kiadása pénteken. A lap információja szerint egy celldömölki családot ért közvetlenül villámcsapás.

Két sérültet a helyszínen újra kellett éleszteni, az anyát, aki a legsúlyosabb állapotban volt, mentőhelikopterrel a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházba vitték, de a napokban belehalt sérüléseibe.Az eset múlt pénteken történt Gyenesdiáson, ahol a hirtelen kitörő viharban egy fa alatt álló emberekbe csapott a villám. A három, közvetlenül villámsújtotta emberen kívül egy negyedik sérült is kórházba került, a fiatal német nő elesett és emiatt szenvedett könnyebb sérüléseket, másnap azonban elhagyhatta a Keszthelyi Kórházat.

Ugyancsak még a múlt hét végén hazatérhetett a celldömölki család lánya, aki a villámcsapástól könnyebb sérüléseket szenvedett. Édesapját – akit a helyszínen újra kellett éleszteni – Keszthelyről Zalaegerszegre, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház kardiológiai osztályára szállították a hét végén, de az MTI értesülése szerint azóta ő is hazamehetett. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik