Belföld

Az ellenzéki Márki-Zay Péter nyert Hódmezővásárhelyen

57-42 az arány Márki-Zay Péter ellenzéki és Hegedűs Zoltán Fidesz-KDNP polgármester-jelölt között a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson közel 100 százalékos feldolgozottságnál.

Hatalmas meglepetésre tehát az összes ellenzéki párt által támogatott Márki-Zay Péter győzött a hagyományosan fideszes városban. Ráadásul mondhatni, hogy fölényesen.

A feldolgozottság mértékével egyre nagyobb volt a szavazatkülönbség Márki-Zay javára, ami a számolás vége felé már meghaladta 3000 szavazatot.

Márki-Zay Péter délután a Facebook-oldalára kirakott egy videót, amin azt mondja, hogy ha 60 százalék feletti lesz a részvétel, akkor szerinte van esély a győzelemre, vagyis arra, hogy kiderüljön, hogy „a víz az úr”. A részévétel meghaladta a 60 százalékot, 62,5 százalék lett, Márki-Zay számítása pedig bejött.

A fideszes szlogennel kampányoló volt MSZP-s, Hernádi Gyula nem rúgott labdába a kormányoldal és a közös ellenzéki jelölt közötti választási főpróbán, az 1 százalékot sem éri el a támogatottsága.

Az eredmény:

  1. Márki-Zay Péter (független) 13 076 szavazat, 57, 49%
  2. Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) 9 468 szavazat, 41.63%
  3. Hernádi Gyula (független) 201 szavazat, 0.88%

Ajánlott videó

Olvasói sztorik