Belföld

Bajkai István tavaly alapított cége máris nyolc közbeszerzést nyert

Mi ez, ha nem nagybetűs MAGYAR SIKER?

Még csak tavaly májusban alapított új tanácsadó céget a fideszes Bajkai István, de már rögtön nyolc hazai és uniós közbeszerzés lebonyolításában vehetett részt – írja a 168 Óra.

Az erzsébetvárosi alpolgármester és országgyűlési képviselőjelölt ügyvédként Orbán Viktort és közvetlen családtagjait, Orbán Ráhelt és Tiborcz Istvánt is képviselte ügyvédként, emellett megbízások sorát nyerte állami és fővárosi tendereken. A résztulajdonában álló SBGK Ügyvédi Iroda négy konzorciumnak volt tagja, amelyek az elmúlt években 13,5 milliárd forint megbízáshoz jutottak a Miniszterelnökségtől. Vagyonnyilatkozata szerint Bajkai 2016-ban 150 millió, tavaly 72,66 millió forint osztalékot vett fel ügyvédi irodájából.

Dúsgazdag régi harcostársat húz elő a hátországból Orbán
Az eddig alig ismert Fidesz-alapító Bajkai István két és fél évtized után léphet be a politikai NB I-be. Az Orbán család ügyvédje milliós összeget veszít havonta, ha bejut a parlamentbe.

Tavaly májusban alapította meg a teljes egészében saját tulajdonában álló Aponius Consulting Kft-t, amely üzletviteli és egyéb tanácsadással foglalkozik. A vadonatúj cég máris lebonyolító-tanácsadóként vett részt a Nemzetgazdasági Minisztérium Várba költözéséről szóló projektben, a Handó Tünde irányította Országos Bírósági Hivatal pedig a bírói igazgatás elektronikus rendszerének kialakításáról szóló projektekben vette igénybe Bajkaiék segítségét.

A 168 Óra szerint az utóbbiak nemcsak a közpénzből fizetett megbízási díjak érdekesek, hanem azért is, mert Bajkai ezen keresztül rálátást nyer a bírósági rendszerekre, miközben ügyvédi tevékenységét nem függesztette fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik