Belföld

Több ezer diák nem kap fizetést Czeglédy botránya miatt

A munkaközvetítő hálózat számláit zárolták, így hiába lenne fedezet, akkor sem tudnak fizetni.

Több ezer olyan diák lehet, aki nem kapta meg munkabérét a Czeglédy Csabához köthető hálózat, az I Love Diákmunka fizetésképtelenné válása miatt – írja az Index.

Czeglédy ügyvédként az MSZP, a DK és Botka László jogi képviseletét is ellátta, emellett Szombathelyen önkormányzati képviselő. Szerdán vették őrizetbe a NAV munkatársai, őt és társait több mint hárommilliárd forintos adócsalással gyanúsítják, amit az iskolaszövetkezet-hálózaton keresztül valósítottak meg 2013 és 2016 között.

Az Index úgy tudja: sok diák utoljára az áprilisi munkájáért kapott rendben fizetést, a károsultak azt fontolgatják emiatt, hogy nem veszik fel a munkát. Az I Love Diákmunka szerződött partnerei között több nagy üzletlánc – Tesco, DM, Müller, Rossmann – is van, akiket rosszul érinthet a hirtelen kieső munkaerő.

Az I Love Diákmunka mögött álló egyik legjelentősebb szereplő, a Human Operator Zrt. már tavaly is botrányba keveredett, akkor a McDonald’s-ban dolgozó több száz diáknak nem tudtak időben fizetni. A munkaközvetítő hálózat elleni nyomozás miatt zárolták a cég számláit, így hiába lenne fedezet, nem tudnak fizetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik