Belföld

Magyarország felkerült a Tesla térképére

Annak érdekében, hogy a Teslásoknak soha ne kelljen várniuk elektromos autójuk feltöltésére, az amerikai gyártó nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentett be. Az akciónak van hazai vonatkozása is, a cég tervei között szerepel, hogy 2017 végéig üzembe helyezi első Superchargerét Győrben – írta meg a Portfolio.

A lap szerint a döntéssel Magyarország felkerült a Tesla térképére, amelyre nagy szükség volt annak érdekében, hogy érdemben tudjunk harcolni a vállalat Európába tervezett legújabb gyáráért. Mint írják, a Tesla azért fejlesztette ki saját villámtöltőjét, a Superchargert, hogy vásárlói minél gyorsabban fel tudják tölteni járműveiket. Abban az esetben viszont, ha a megnövekedett sorok miatt erre adott esetben órákat kellene várniuk, az egészen biztosan nem tenne jót a Tesla üzletének.

Ezzel a cég tisztában van, így most egy nagyszabású töltőinfrastruktúra-fejlesztést jelentettek be: megduplázzák majd a töltőik darabszámát. A Tesla célja az, hogy a tulajdonosoknak soha ne kelljen várniuk arra, hogy feltölthessék autójukat.

2017-ben világszerte több mint 5 ezer Superchargert telepítenek. Így összesen 25 ezer töltő lesz, amelyből több mint 10 ezer szupergyors. A tervek szerint 2017 végén már üzemelni fog az első Tesla Supercharger Győrben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik