Belföld

Feljelentik a felcsúti “tao-temetőt”

A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány nem tett eleget a bíróság döntésének.

A Demokratikus Koalíció közérdekű adattal való visszaélés miatt feljelenti a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt. Földi Judit, a párt elnökségi tagja közölte, a DK korábban beperelte “az ország legnagyobb tao-temetőjét”, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt.

A bíróság jogerős döntése után az alapítványnak 15 napja volt kiadni, mire költötte a több milliárd forint tao-támogatásként kapott közpénzt, de a párt a határidő lejárta után sem kapta meg a számlákat és szerződéseket – tette hozzá.

A Demokratikus Koalíció arra volt kíváncsi, hogy mire költötték azokat a milliárdokat, amiket tao-pénzként kaptak, hány milliárd ment a Mészáros és Mészáros Kft.-nek vagy más Orbán-közeli magáncégnek.

A politikus Mészáros Lőrincre utalva úgy fogalmazott: “Orbán Viktor strómanja” láthatóan úgy gondolja, a törvények felett áll, neki mindent szabad, rá nem vonatkoznak a bírósági döntések. A vegzált civilek már most is átláthatóbbak, mint a kormányfő és “felcsúti birodalma” – fogalmazott Földi Judit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik