Belföld
Lázár János sajtótájékoztatója

Beismerte a kormány: tud róla, hogy bűnözők árulják a magyar állampolgárságot

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2017. 03. 09. 19:33

A szocialista Mesterházy Attila kérdezett arról, hogy „Hogyan kívánják megszüntetni a visszaélési lehetőségeket?”, illetve „Van-e tudomása az Információs Hivatalnak arról, hogy esetlegesen már országokban is pénzért árultak magyar állampolgárságot?”. Meg arról, hogy „Vizsgálta-e az Információs Hivatal az állampolgársági mutyi újabb fejezetét?”

Lázár János válaszolt, amiben arról beszélt, a sajtóban leírt részigazságok nem alkalmasak arra, hogy újranyissák a vitát a kérdésről. Azonban azt kijelentette, hogy:

a Kormánynak valóban van tudomás a arról, hogy bizonyos bűnözői körök üzletszerűen visszaéléseket folytattak a honosítási okmányokkal. A nyomozások azt mutatják, hogy több esetben az ügyintézők közbenjárásával történtek ezek a cselekmények. Megerősítem korábbi kijelentésemet, miszerint minden ilyen ügyben a szükséges intézkedések megtörténtek, több megyei rendőrkapitányságon jelenleg is nyomozás folyik az érintettek ellen.

A miniszter szerint egy olyan rendszert vezettek be, amely minimálisra csökkenti a visszaélések lehetőségét.

Állítja, az érintett szolgálatok kiemelt figyelemmel kísérnek minden ilyen ügyet és amennyiben visszaélés vagy bűncselekmény gyanúja merül fel, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.