Belföld

Megerőszakolta kisebb társait egy tini egy borsodi lakásotthonban

Előzetes letartóztatásban marad az a tini, aki a vád szerint hónapokon át molesztálta társait egy lakásotthonban. A kamaszt  12. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal vádolják.

Az eddigi adatok szerint a fiatalkorút 2015. májusában helyezték el egy bentlakásos gyermekvédelmi intézmény lakásotthonában. A tini agresszív volt a lakótársaival, bántalmazta majd azzal fenyegette meg őket, hogy amennyiben szólnak a nevelőknek „még többet fognak kapni”.

2015. május és 2016. február között szexuálisan is zaklatni kezdte őket  – ahogy a bírósági tájékoztatás fogalmaz  – többükön szexuális erőszakot követett el. A gyerekek nem mertek ellenkezni, minden utasításait végrehajtották, félelmükben hónapokon keresztül a nevelőknek sem beszéltek.
A legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásáról egyébként a Miskolci Törvényszék döntött a szökés és az elrejtőzés veszélyére hivatkozva, emellett a bíróság szerint tartani kell attól is, hogy a büntetett előéletű fiatal újabb bűncselekményt követne el ha szabadlábra kerülne, illetve megpróbálná befolyásolni a tanúkat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik