Belföld

Két hétnek tűnhetett az éjjeliőrnek a jég fogságában tartott idő

Nagyon megdöbbent a csegei polgármester az elszabadult komp történetén és a honvédségi mentésen.

Szerencsés véget ért a tiszacsegei kompszerencsétlenség, ahol a zúgva-bőgve érkező tiszai jeges ár elsodorta a révhajót az éjjeliőrrel együtt. A férfit a honvédség helikoptere mentette ki végül. Az ügyben megszólalt Tiszacsege polgármestere, Szilágyi Sándor is az InfoRádiónak.

Kis logikai ellentmondással részletezte, hogy a honvédség szolnoki helikopterezői “komoly erőfeszítéssel, de könnyedén” megoldották a mentést. Szerinte nagyon súlyos volt a helyzet, bármikor összeroppanhatott volna a komp a jég miatt. Szilágyi drámaian fogalmazott:

Az éjjeliőr húsz percet töltött a kompon, de neki ez biztosan két hétnek tűnt. Leírhatatlan az a hang, amikor elkapta a Tisza sodrása, és a jég morajlott. Egy ideig biztos nem fog tudni aludni a fiatalember.

A polgármester szerint a komp üzemeltetője gondosan járt el, teljesen kihúzta a kompot, a kötélbe kapott bele a jég, aztán el is szakította azt. Egy másodperc alatt vitte el az ár a hajót. Szilágyi elképzelhetetlen mennyiségű jégről beszélt, szerinte óriási lehet a pusztítás, ha nem marad a medrében a folyó. Hozzátette (drámaibb drámaiság már nem is létezik),

Nyugdíjas vízügyi szakember barátom ilyet még nem látott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik