Belföld

Lázad a Vodafone, amiért a Telekom lesz az állam mobilszolgáltatója

A Vodafone Magyarország az illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon támadta meg a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) azon határozatát, amely annak ellenére zárta ki a vállalatot a „Mobil szolgáltatások beszerzése 2016” eljárásból, hogy dokumentáltan a legjobb ajánlatot tette, közölte a Vodafone. A Vodafone ezzel arra a bejelentésre reagált, miszerint a következő időszakban a Telekom lesz a magyar állam mobilszolgáltatója.

A verseny végeredményét döntően befolyásoló, a belföldi tarifák összehasonlíthatóságát szolgáló súlyozott szolgáltatási díjak összesen bírálati elemre jelen eljárásban a Vodafone 2317 Ft, amíg Magyar Telekom Nyrt. másodikként 3603 Ft értékű ajánlatot tett

– írták.

A KEF túl alacsony árajánlatra hivatkozva zárta ki a pályázatból a Vodafone-t, kétségbe vonva, hogy a Vodafone Magyarország – mint a világ második legnagyobb mobil szolgáltatójának leányvállalata – képes a szolgáltatást finanszírozni – tájékoztatott Király István, a Vodafone Magyarország vezérigazgató-helyettese.

Mint közölte, a KEF döntése után indított bírósági eljárás a mai napig nem zárult le, így a Vodafone felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy amennyiben a KEF és a Telekom szerződést köt, úgy az érvénytelennek minősül, és könnyen előfordulhat, hogy a bírósági döntés nyomán meg kell majd azt semmisíteni, folytatta Király István.

A kialakult helyzetre való tekintette a Vodafone arra is felhívja a figyelmet, hogy a törvény értelmében még akkor sem lenne kötelező egy másik szolgáltatóhoz való átszerződés, ha a jelenleg folyamatban lévő bírósági eljárás lezárult volna.

Király István szerint nemzetgazdasági szinten, a költségvetésnek éves szinten a felolvasott eredmények alapján éves szinten több mint 500 millió, a 3 év alatt mintegy 1,6 milliárd forintos felesleges kiadást jelenthet, ha a KEF döntése nyomán az állami intézmények nem a Vodafone által kínált feltételekkel veszik igénybe a mobilszolgáltatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik