Belföld

Két fideszesnek lehet hálás az illegális “bevándorló”

banánfa nagykanizsán (Array)
banánfa nagykanizsán (Array)

Kerítés helyett kertészkedés, avagy mégis gyümölcsöző a befogadó szeretet. Az állami hírügynökség fotókkal igazolta ezt.

Kapcsolódó cikkek

Nagykanizsán egy házaspár banánfája terméssel hálálta meg a féltő gondoskodást. Dékány István és felesége nyolc éve ültette el a dél-ázsiai eredetű növényt a panelház elé, ahol élnek. A fa idén tavasszal virágzott és termést is hozott. Azóta igazi szenzáció lett, a járókelők fényképezik a nagykanizsai banánfát – írta az MTI, amelynek fotói bejárták a sajtót.

Az Origo most megírta, hogy az egzotikus növény csak a szerencsének köszönheti, hogy nem vágták ki. Illegális volt ugyanis, hogy közterületre ültették, ezért több névtelen panasz is érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz. A banánfa érdekében a körzet fideszes önkormányzati képviselője járt közben a szintén fideszes polgármesternél.

Figyelmeztetés! Az ellenzéki hiedelmekkel ellentétben a termő banán (Musa paradisiaca) kanizsai megjelenése azt egyáltalán nem igazolja, hogy Magyarország csatlakozott a banánköztársaságokhoz.. Azt ugyanakkor igen, hogy igenis gyümölcsöző a befogadó szeretet.

A banánról meg a déli határzárról persze más is eszünkbe juthat. Például a belgrádi születésű, idén 70 éves Душан Стевановић legendás dala. Tudják: “Puszták éhes vándora…”  

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik