banánfa nagykanizsán (Array)
Belföld

Két fideszesnek lehet hálás az illegális “bevándorló”

Kerítés helyett kertészkedés, avagy mégis gyümölcsöző a befogadó szeretet. Az állami hírügynökség fotókkal igazolta ezt.

Kapcsolódó cikkek

Nagykanizsán egy házaspár banánfája terméssel hálálta meg a féltő gondoskodást. Dékány István és felesége nyolc éve ültette el a dél-ázsiai eredetű növényt a panelház elé, ahol élnek. A fa idén tavasszal virágzott és termést is hozott. Azóta igazi szenzáció lett, a járókelők fényképezik a nagykanizsai banánfát – írta az MTI, amelynek fotói bejárták a sajtót.

Az Origo most megírta, hogy az egzotikus növény csak a szerencsének köszönheti, hogy nem vágták ki. Illegális volt ugyanis, hogy közterületre ültették, ezért több névtelen panasz is érkezett a Polgármesteri Hivatalhoz. A banánfa érdekében a körzet fideszes önkormányzati képviselője járt közben a szintén fideszes polgármesternél.

Figyelmeztetés! Az ellenzéki hiedelmekkel ellentétben a termő banán (Musa paradisiaca) kanizsai megjelenése azt egyáltalán nem igazolja, hogy Magyarország csatlakozott a banánköztársaságokhoz.. Azt ugyanakkor igen, hogy igenis gyümölcsöző a befogadó szeretet.

A banánról meg a déli határzárról persze más is eszünkbe juthat. Például a belgrádi születésű, idén 70 éves Душан Стевановић legendás dala. Tudják: “Puszták éhes vándora…”  

 

 

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.
Ha azt gondoljuk, hogy a gyerekeink az iskolapadból kikerülve a XIX. századba lépnek ki, akkor ez a jelenlegi oktatási rendszer kiváló, hiszen nagyjából egy két évszázaddal ezelőtti világra készíti fel a fiatalokat – nyilatkozta a 24.hu-nak Balogh Péter (Petya), a Cápák között című üzleti showműsor alapembere. Interjú.