határzár, törökország (Array)
Belföld

Kerítés: a DK az Európai Bizottsághoz fordul

A Demokratikus Koalíció az Európai Bizottsághoz fordul a déli határon épülő kerítésre tervezett "sérülést okozó pengék" miatt.

Kapcsolódó cikkek

Molnár Csaba az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a legfrissebb hírek szerint a magyar-szerb határon épülő kerítés tetején és alján pengés drótot feszítenek ki és maga a kerítésépítést felügyelő nyugalmazott ezredes is elismerte, hogy ezek a pengék alkalmasak komoly sérülések okozására. Amit Orbán úgy volt, hogy élőben néz meg, aztán kiderült, mégsem.

Az EP-képviselő hangsúlyozta, hogy ilyen pengék még az osztrák-magyar határon korábban álló kerítésen sem voltak, és ezzel “az Orbán-kormány újabb évtizedekkel távolodott el Európától”. Ezt folytatva úgy fogalmazott: a komoly sérülések okozására alkalmas pengék “már-már felvetik a kérdést, hogy Orbán Viktor elmeállapota elbírja-e még egyáltalán a miniszterelnöki teendőket, beszámítható-e még a magyar kormányfő”?

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy a Belügyminisztérium szerint az illegális határátlépők 98 százalékát kerítés nélkül is elfogják. Szerinte a Szerbia felé néző pengéknek egyetlen céljuk van: tovább fokozni a menekültek elleni indulatkeltést.

A “kormányzati hergelés és a politikai utasításra végzett rendőri vegzálás már emberáldozatot is követelt” – szögezte le, felhívva a figyelmet, hogy egy menekült férfi a rendőröket meglátva ugrott át az M5-ös autópálya szalagkorlátján, ahol elütötte egy autó. A kerítés mintaszakaszához az alapanyagokat előkészítő állami építő BV Holding Kft. ügyvezető igazgatója kedden azt mondta, hogy a kerítés három méter magas lesz, felül és alul is pengés drót (NATO-drót) fut majd.

Fidesz: a baloldal csak feljelentgetésre és bohóckodásra képes

Miközben Magyarországot és Európát már elözönlik az illegális bevándorlók, a baloldal most is csak bohóckodásra, feljelentgetésre és kirakatakciókra képes, érdemi és felelős munkára nem. (Üzentek ezzel az MSZP-nek is, akik szélesre tárták székházuk kapuit a menekültek előtt.)

A baloldali pártok még most sem a magyar emberek, hanem a bevándorlók érdekeit nézik. A magyar emberek érdeke ugyanis az, hogy a magyar hatóságok a karitatív szervezetekkel szorosan együttműködve, az arra kijelölt helyeken akadály nélkül tudják végezni a munkájukat, le tudják folytatni a szükséges eljárásokat és meg tudják különböztetni a politikai menekülteket az illegális bevándorlóktól. 

Továbbá a magyar emberek érdeke az, hogy mielőbb felépüljön a határzár, ami meg tudja védeni hazánkat és Európa schengeni határait, valamint a határ közelében élő magyar emberek biztonságát, családját, otthonait, földjeit, kertjeit az illegális bevándorlóktól.

Ajánlott videó