Belföld

Még a nyári szünet előtt elfogadja a parlament, hogy csak Ukrajnából fogadjunk bevándorlókat

Az összes többi határt lezártjuk az ide érkezők elől. Igen, a szerbet is.

Még a parlament nyári szünete előtt elfogadná a Fidesz azt a törvénymódosítást, amely alapján a magyar rendőrség visszafordíthatná azokat az illegális bevándorlókat, akik biztonságosnak számító harmadik országból kísérlik meg a magyar határ átlépését, mondta Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Így a magyar hatóságok csak azoktól az illegális határátlépőktől fogadnának menekültkérelmet, akik nem biztonságos harmadik országból próbálnak meg átkelni a magyar határon – magyarázta a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy ez a lehetőség adott az Európai Unió irányelveiben.

Kósa Lajos kérdésre azt mondta, Ukrajna kivételével Magyarországnak csak olyan szomszédos országai vannak, ahol nem fenyegetik senkinek az életét. Az ukrán mellett a másik nem európai uniós határszakaszról, a szerb-magyarról szólva a Fidesz alelnöke azt mondta: a magyar rendőrség képes úgy őrizni a szerb-magyar határt, hogy – ha lehetősége van rá – visszafordítsa az illegális határsértőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!