Belföld

Ma eldől a Normafa sorsa

normafa(960x640).jpg (Array)
normafa(960x640).jpg (Array)

Népszavazást tartanak a kedvelt fővárosi kirándulóhely helyreállításáról.

Kapcsolódó cikkek

A voksolásra jogosult 47 ezer 913 lakos egy nyolc alpontból álló önkormányzati határozatról mondhat véleményt, a helyi népszavazás reggel 6-tól este 7 óráig tart.

A határozat egyebek mellett a Normafa Síház környékére, a Fácánosban létrehozandó erdei iskolára, a Szaniszló-réten megvalósítandó oktató-sífutópályára, a Kis-Norma lejtő mobilfelvonós kis sípályájára, az Anna-réti játszótérre és a János-hegyi út felújítására, környezetkímélő kivilágítására vonatkozik. Megfogalmazza a közösségi közlekedés előnyben részesítését, a szánkózás és a síelés biztonságos elkülönítését, valamint a közbiztonság javítását felügyeleti jelenléttel és térfigyelő kamerák telepítésével.

Az Országgyűlés korábban törvényben adta át a vagyonkezelői jogot és más jogosítványokat a XII. önkormányzatnak, amely ezt követően a fejlesztések élővilágra gyakorolt hatását feltáró Natura 2000-es hatásvizsgálatot készíttetett, s lezárult a megvalósíthatósági tanulmány első fázisa is. Utóbbi során két változatot vizsgáltak, az önkormányzat a kisebb volumenű változat mellett foglalt állást, amelynek tervezett költsége 6,9 milliárd forint.

A helyi népszavazás akkor érvényes, ha a választópolgárok több mint fele érvényesen szavazott, és akkor eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik