Belföld

Hazaárulók a váci gimnáziumban

marcius-15(960x640).jpg (március 15)
marcius-15(960x640).jpg (március 15)

Az eddigi cégek nem visznek tömeget az állami ünnepségekre. A Váci Madách Imre Gimnázium viszont hazaáruló. Legalábbis egy pécsi egyesület szerint.

Az a hostess cég, amelyik 4 éve 1500 forintos napidíjért szállított közönséget az állami ünnepségekre, idén biztosan nem visz senkit tapsoltatni a múzeumkertbe. Legalábbis a Starcast Ügynökségnél nem tudnak arról, hogy idén is kaptak volna megbízást. 2011-ben a HungaroFest kereste meg őket és 500 rajongót rendelt március 15-re. Most azonban a Hír24 érdeklődésére azt mondták, hogy eddig nem érkezett megkeresés és mivel alig néhány nap van hátra az ünnepig, szerintük már nem is fog. A statiszták egyébként akkor 1500 forintot kaptak a háromórás munkáért, a cég személyenként további ötszáz forintot keresett az eseményen. Ebből persze különféle adókat még le kellett vonni.

Legutóbb

Tavaly szintén külső segítség kellett, hogy elegen legyenek az ünneplők. Akkor az Apple Party hostess ügynökség keresett lelkes fiatalokat reggel kilenc és délután három között a Kossuth térre, míg reggel hét és délután kettő között a Múzeum kerthez. A cég akkor 800 forintos órabért kínált a fekete vagy sötétkék farmerban és fekete sportcipőben vagy bakancsban megjelenő tömegnek. Kerestük a céget, de kérdésünkre, hogy idén lehet-e pénzért tapsolni a zászlófelvonáson, először kis csend fogadott a telefon másik végén, majd egy nagyon határozott hang csak annyit közölt: nem foglalkozunk ilyesmivel, majd ránk tette a telefont, amit további próbálkozásokra már senki nem vett fel.

Fotó: Vásárhely24/Frankó Máté

Marad az ingyen munka

Az néhány napja kiderült, hogy idén lehet, hogy okosba’ akarja megoldani a kormány, hogy sok csillogó szemű fiatal legyen a Múzeumkertben. Levelet küldtek ugyanis az iskoláknak, hogy 10 gyereket, meg persze egy pedagógust akár Debrecenből is elbuszoztatnának a fővárosba. Sőt akár Vácról is jöhet az a tizenegy. De a váci Madách Imre Gimnázium tanári kara közleményben utasította vissza a Klik kérését. Azt írták, hogy az iskola pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye, és az adatvédelmi törvényekkel ellentétesnek vélik annak kérését, hogy az esetleges résztvevők, vagyis a diákok adatait továbbküldjék a szervezőknek.

Bosszú

Ezen viszont a pécsi Jövő Generációja Egyesület háborodott fel. Azt írták, hogy „mély megdöbbenéssel értesültek az iskola vezetésének döntéséről, melyel Nemzeti ünnepünket gyalázzák meg és rossz példát mutatnak tanulóiknak”. Rögtön kitalálták a büntetést is. „Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe, egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól.”

Felhívás az iskolai vezetés részére

Tisztelt Váci Madách Imre Gimnázium Tantestülete! Egyesületeink mély megdöbbenéssel értesültek az iskola vezetésének döntéséről, melyel Nemzeti ünnepünket gyalázzák meg és rossz példát mutatnak tanulóiknak. Az ünnepségsorozatnak semmilyen politikai szinezete nincs. Évtizedes hagyomány sőt protokoll, hogy az ország mindenkori közjogi méltóságai felszólalnak Nemzeti ünnepeinken. A szerencsés sors úgy hozta, hogy immáron ötödik éve Orbán Viktor az ország miniszterelnöke aki nagyon sokat tesz saját hazájáért és gondoskodik a következő generáció fegyelmezett neveltetéséről amiért minden oktatási intézménynek hálásnak kellene lennie és nem a törvényesen megválasztott kormány ellen kellene nevelnie a legfiatalabb generációt. Az, hogy a diákok részt vesznek egy ünnepségen nem politikai befolyásoltság ellentétben azzal, ha megtíltják részvételüket mert az épen kormányon lévő miniszter személyisége a tantestületnek nem szinpatikus! Határozottan tiltakozunk az iskolai vezetés gyerekekre gyakorolt politikai befolyásoltsága ellen, melyel lényegében haza árulást követnek el. Kezdeményezzük az iskolai vezetőség és a 18. életévet betöltött hallgatók nevelő célú behívását a Polgári Védelem egységeibe egyúttal jelezzük, hogy minden erőnkkel azon leszünk, hogy az iskola diákjai ne nyerjenek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem amennyiben szót fogadnak a tantestület utasításának és távol maradnak a Budapestre meghírdetett ünnepségsorozattól.

Tisztelettel: Egres Béla és Lovászi Fruzsina Jövő Generációja Egyesület-Elnökség 7633 Pécs, Kerényi Károly u. 2/b

Támogatók

Az egyesület elnöksége, Egres Béla és Lovászi Fruzsina azt írja, hogy „a felhíváshoz csatlakozik a váci székhelyű Péleusz Oktatási központ és CÖF klub valamint a Milla és az Együtt 2014 oldalairól kitiltottak facebook közössége is!”

A szöveg egyébként annyira szürreális, hogy gyanakszunk a médiahekkre. Kerestük az egyesület elnökségét, de eddig nem vették fel a telefont.

Update:

Beigazolódott az erős gyanúnk. Valóban akkora baromság a levél, hogy nem is igazi. A Klubrádiónak sikerült elérnie Egres Bélát, aki KDNP-tag és aki szerint nem is létezik a Jövő Generációja Egyesület. Valaki visszaél a nevével.  

Ajánlott videó

Olvasói sztorik