Belföld

Ennyit érhet Orbán műfeje

Dopeman(1)(210x140).jpg (Dopeman)
Dopeman(1)(210x140).jpg (Dopeman)

Dopeman szerint tananyag lesz, ha leültetik három évre, amiért focizott a kormányfő szobrának fejével.

Kapcsolódó cikkek

„A postás 2x csenget, ügyészségi levél átvesz, nemzeti jelképgyalázás ügy ejtve, Orbán hungarocell fejből vádemelés” – írta Facebook-oldalán Dopeman. A rapper nem akarja bántani az ügyészt, ő csak parancsot teljesít, de megkérdőjelezi az ügy komolyságát, illetve azt, hogy garázdaságot követett volna el. Szerinte ő lesz „a 21. századi magyar történelem első koncepciós eljárásának az áldozata. Ez mekkora? Garantáltan tananyag leszek”.

A rapper a Hír TV-nek azt mondta: csak a bigott jobboldaliaknak volt rémületkeltő, hogy 2013 őszén egy tüntetésen belerúgott egy hungarocell Orbán-szobor elgurult fejébe. Szerinte lehet, hogy valakinek ez nem tetszik, „de hogy ezt nem lehet garázdaságnak nevezni, az mondjuk száz százalék.”

Ha mégis, és a bíróság szerint is, akkor három év letöltendő szabadságvesztés várna Dopemanre, aki Facebook-oldalán cáfolja, hogy a Blikknek azt mondta volna, bocsánatot kér a garázdaság miatt. Mint írta: el nem követett bűnért, nem tud bocsánatot kérni.

Korábbi, “Bocsássál meg Orbán Viktor!” jegyzett írása is inkább ironikus volt, hisz csak azt tartotta hibának, hogy egy pillanatra lesüllyedt azok szintjére, “akik a Béke nevében megosztják és egymás ellen fordítják az ország lakosságát, akik hátulról, csöndben asszisztáltak a szélsőjobb megerősödéséhez, akik kereszténydemokrata álarc mögé bújva gátlástalanul lopnak, csalnak és visznek a tönk szélére egy egész országot, akik a követőikkel együtt a legmocskosabb módszerektől és nyelvezettől sem riadnak vissza ha az érdekük sérelmét érzik”.

Dopeman mostani bejegyzéséből az is kiderült, hogy az átírt Himnusz ügyében – nemzeti jelkép gyalázása miatt – ejtették ellene a vádat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik