Belföld

Félreverik a harangokat, ha traffipaxol a rendőrség

Félreverik a harangokat egy magyarországi településen, ha rendőrségi, adóhatósági, munkaügyi, vagy bármilyen egyéb ellenőrzést észlel a lakosság. Erről a presbiter hirdetményt tett közzé.

“Rendőrség ellenőrzése esetén, mind a három harangot félreverjük, majd a nagyharangot kongatjuk 5 percig az ellenőrzés alatt, a processzust félóránként ismételjük, minden óra negyedkor, és háromnegyedkor” – olvasható a tájékoztatón, amit a 444.hu szúrt ki (a szövegből vett idézeteket eredeti helyesírás szerint közöljük – a szerk.).

A presbiter hirdetménye szerint másképpen harangoznak, ha adóhivatali ellenőrzést tapasztalnak, máshogy, ha az ÁNTSZ és a munkaügyi hatóság tart ellenőrzést, és megint más harangozással hívják fel a lakosság figyelmét, ha több hatóság együttes ellenőrzése zajlik a településen.

A presbiter a figyelmeztető harangozást azzal indokolja, hogy “a Török-Tatár időkre emlékeztető Rendőrségi, és egyéb Hatósági prédálások zajlottak le a faluban”.  A falragasz lesben állva traffipaxozó rendőröket és a kisboltok megbüntetését említi. Ezért nyúlnak vissza “nagyszüleink eszközeihez, hogy megvédhessük magunkat”. 

Hogy a harangozási rendet melyik településen alkalmazzák, nem derül ki sem a hirdetményből, sem a cikkből.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik