Belföld

Rogán Orbán elnöki terveiről

Rogan-Antal(210x140).jpg (rogán antal)
Rogan-Antal(210x140).jpg (rogán antal)

A Fidesz frakcióvezetője szerint ostobaság, hogy Ádert követné két év múlva a jelenlegi miniszterelnök. Rogán arról is beszélt, hogy olcsóbb kenyeret szeretne.

Kapcsolódó cikkek

Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottsága elnökeként azt tervezi, hogy a következő hetekben meghívja az érdekképviseletek vezetőit a parlamentbe, és megkérdezi tőlük, a benzinár csökkenése miért nem jelentkezik a termékek, szolgáltatások árában – a politikus erről a Magyar Hírlap hétfői számában megjelent interjúban beszélt.

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője példaként említette, hogy miközben tetemesen csökkennek a benzinárak, a pékszövetség, amely korábban mindig panaszkodott, most hallgat. “Miért nem csökken a kenyér vagy a kifli ára? Vagy más szolgáltatásoké?”

Rogán Antal beszélt arról is, hogy reálisan 2018 és 2020 között kerülhet a magyar gazdaság, a magyar állam abba a helyzetbe, hogy dönthessen arról, bevezeti-e az eurót. Külön mérlegelés kérdése, hogy belépünk-e az euróövezetbe, ám annak pénzügyi feltételei akkorra teljesíthetők lesznek – tette hozzá.

Orbán elnöki terveiről

A lap kérdését, mely szerint a baloldalon arról beszélnek, hogy 2017-ben Áder János után Orbán Viktort szeretnék államfővé választani, és kiterjesztenék a köztársasági elnök jogkörét, így félprezidenciális államformát vezetnének be, a politikus így kommentálta: “Ostobaság. Orbán Viktor volt a miniszterelnök-jelöltünk, őt választották az emberek, és ki fogja tölteni a ciklusát.” Hozzátette, hogy a baloldalon kínjukban már mindent kitalálnak, csak hogy valahogy megszabaduljanak tőle, de hiába: Orbán már harmadszor kapta meg az emberek bizalmátm ő a miniszterelnök, és az is marad.

A veszrpémi választás kapcsán Rogán úgy fogalmazott, “a kétharmad nem számít. Komoly jelöltünk van Veszprémbewn is, aki sikeresen tudja képviselni a város és a választókerült érdekeit. A választók számára ez fontos, a kétharmad csak a politológusokat és a politikusokat érdekli”.

A kormányellenes tüntetésekről a politikus azt mondta, hogy szerinte az utcán nem a kormányt akarják leváltani, hanem a baloldali ellenzéket. Ezt azzal indokolta, hogy olyanok tüntetnek akik sohasem voltak a szavazóik. Hozzátette, hogy “ha  a jobboldali sajtó a mélyére, akkor egyre világosabban látszik, hogy vannak külföldi pénzek és külföldi támogatók a tüntetések szervezői mögött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik