Belföld

Havasi beszólt a sunnyogó kérdések miatt

orbán viktor, havasi bertalan (orbán viktor, havasi bertalan, )
orbán viktor, havasi bertalan (orbán viktor, havasi bertalan, )

A miniszterelnöknek semmilyen vállalkozása nincs, így energetikai céggel sem rendelkezik, aki mást állít, az jogi eljárással lesz kénytelen szembenézni - így reagált az MTI-nek a Kerék-Bárczy Szabolcs (DK) csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor miniszterelnök arra kéri a DK politikusát, hogy “sunnyogó kérdések helyett bátran fogalmazza meg állításait, és egyben vállalja ennek következményeit” – áll a reagálásban.

Ez hangzott el

 Kerék-Bárczy Szabolcs csütörtöki sajtótájékoztatóján egyebek között arra szólította fel a kormányfőt, számoljon be arról, hogy személyesen vagy strómanokon keresztül van-e érdekeltsége a MET-ben vagy bármely másik, Magyarországgal kapcsolatban álló gázkereskedelmi vállalkozásban.

A DK elnökségének tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar gázkereskedelem alapvetően két, egy viszonylag drágább orosz és egy lényegesen olcsóbb szabadpiaci forrásból táplálkozik. A magyar állam lehetővé tette, hogy a MET Zrt. közvetítőként hozzájuthasson az olcsó, szabadpiacon beszerezhető gázhoz, a cég viszont a beszerzési árnál lényegesen drágábban juttatja el a magyar fogyasztókhoz a szabadpiacon vásárolt gázt – mondta.

A cég tisztázatlan tulajdonosi hátteréről beszélő Kerék-Bárczy Szabolcs felszólította Orbán Viktort, haladéktalanul tájékoztassa az Országgyűlést, hogy miért támogat magyar adófizetők pénzéből “orosz oligarchákat és magyar oligarchákat”. Egyúttal azt is kérte, hogy a kormányfő haladéktalanul bontsa fel az összes, a MET Zrt.-vel kötött szerződést. Emellett arra is felszólította a kormányfőt, számoljon be arról, hogy személyesen vagy strómanokon keresztül van-e érdekeltsége a MET-ben vagy bármely másik, Magyarországgal kapcsolatban álló gázkereskedelmi vállalkozásban.

Szerdán a 444.hu-n jelent meg egy hosszú cikk arról, hogy tavaly ősszel egy svájci és egy román lap is arról írt, hogy Orbán Viktor azért utazgat Svájcba, mert egy rejtélyes gázkereskedő cég (a MET) ügyeit intézi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik