Belföld

A Facebook-háborúba beszállt a kuruc.info is

A szélsőséges portál a kormányellenes tüntetéseket szervező csoportok, események oldalainak támadására szólított fel.

A kuruc.info szélsőjobboldali portál még karácsony előtt közzétette hadüzenetét, amelyben felszólítja „a nemzeti oldal” híveit, hogy szánjanak pár percet a „hadmozdulatra” és jelentsék a számukra nem szimpatikus Facebook-oldalakat – írja a nol.hu. A nyíltan rasszista portálon részletesen leírják, hogyan kell jelenteni egy oldalt a közösségi portálon; sok bejelentés után pedig elméletileg elérhetik az adott felület eltávolítását a Facebookról.

A támadást válaszlépésnek szánják, miután az elmúlt időszakban a jelentések nyomán számos szélsőjobbos oldalt eltüntettek a közösségi site-ról, így például a Betyársereg vagy a Szent Korona Rádió felületét. Ennek az okát is tudni vélik a kuruc.info-sok: „Egyértelmű, hogy a nemzeti oldali portálok oldalai azért estek áldozatul, mert a balliberális, euroatlantista, az 1919-es patkányforradalomra emlékeztető tüntetésekről rántották le a leplet, írták meg róluk, hogy ezek valóban külföldi befolyás által szervezett, a kijevi mintát követő, a polgárháború felé mutató szerveződések a hazai cionista kollaboránsok által támogatva”. A portál szerint a „nyíltan kommunista, antifasiszta és anarchista slepp” áll az említett szélsőséges oldalak eltüntetése mögött.

A nol.hu szerint a kuruc.info ellentámadásának első célpontja a Százezren az internetadó ellen csoport és a MostMI: Új Magyarországot építünk tüntetés oldala.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik