Rogán szerint nincs harag a Fideszben

A politikus szerint nem maradnak emberek munka nélkül a vasárnapi zárva tartás miatt, mert épp fellendül a gazdaság.

Nincsenek kibékíthetetlen ellentétek a Fideszben – mondta Rogán Antal, a párt frakcióvezetője az Inforádióban. „A mostani politikai vitáknak van egy olyan mezsgyéje, amit én nem nagyon szeretek. Azt gondolom, ha személyes támadások érnek politikusokat, és azokban mindig van igazságtalanság is, akkor az a normális, ha egyébként összezárunk, megvédjük egymást, és azután ha van bármiben vita, akkor vannak a pártnak olyan belső fórumai, ahol ezt nyugodtan meg lehet beszélni, és utána eldöntjük, hogy milyen irányba haladjunk, mi legyen erről a közös véleményünk” – fejtette ki a politikus, aki szerint minden ellentét rendezhető, és ehhez meg is van az akarat a felekben.

Rogán szerint a politikának az a természete, hogy sarkosan kell kimondani dolgokat. A tervezett jogszabályokról, mint például a kötelező drogtesztről azt mondta: természetes, hogy hatástanulmány csak a „társadalmi vita” közben készül a tervezett intézkedésekről. Szerinte túl rövid idő alatt kerültek be az adótörvények, így az internetadóról szóló elképzelés is a parlament elé.

A frakcióvezető úgy véli, hogy a „fellendülő gazdaságban” nő a vásárlóerő, így a vasárnapi nyitva tartás korlátozása miatt nem foglalkoztatott munkavállalókra a hét többi napján lesz nagyobb szükség.

A veszprémi időközi választásnak Rogán szerint nincs országos tétje, úgy fogalmazott, hogy a kétharmados törvényeket már elfogadták, ha meg akarják őket változtatni, akkor legfeljebb megbeszélik, hogy van-e olyan ellenzéki képviselő, aki ezt támogatná.

Címkék: Rogán Antal