Belföld

Megszűnhet az ellenőrző és a napló

iskola(1)(960x640).jpg (iskola)
iskola(1)(960x640).jpg (iskola)

Néhány éven belül kivezethetik a hagyományos papíralapú iskolai ellenőrzőket, és kizárólag digitálisan rögzítik majd a jegyeket és a hiányzásokat – értesült a Magyar Nemzet.

Az Emberi Erőforrás Minisztériuma szerint belátható távolságra került az az időpont, amikor az évtizedek óta használt ellenőrzőkönyveket, osztálynaplókat elektronikus változatuk váltja fel. Az e-naplók nagyban megkönnyítik a pedagógusok adminisztrációs kötelezettségét, és az intőket, rossz osztályzatokat is nehezebb lesz eltitkolni – írja a Magyar Nemzet.

A minisztérium szerint az intézkedéshez még arra is szükség lenne, hogy az iskolák mellett az otthonokban, minden családban biztosítva legyen az internetelérés.

Idén az iskolakezdéskor komoly gondokat jelentett, hogy az adminisztrációs nagyüzem idején leállították az e-napló szolgáltatást. Ehelyett az érintett 4-500 iskolában csupán az Educatio üzenetét olvashatják, amely szerint a folyamatban lévő közbeszerzési eljárás ideje alatt a jogtulajdonos nem járult hozzá a rendszer augusztus 26. utáni üzemeltetéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik