Belföld

A debreceni köztévé elhallgatta a tüntetéseket

A Debrecen Televízió "elfelejtett" beszámolni a városban zajló kormányellenes tüntetésekről. Sem az aznapi, sem a másnapi hírműsorban nem volt róla szó.

Kapcsolódó cikkek

“Az önkormányzati felügyeletű, köztulajdonban lévő médium esti híradója, a Napszemle minden hétköznap 18.45 órakor kezdődik, s meglehet ,hétfőn azért nem számoltak be a debreceni tiltakozásokról, mert mindkettő 18 órakor kezdődött. Ilyenkor azt szokás mondani egy hírműsorban, hogy mivel adásunkkal azonos időben vannak az események, azokról majd holnapi műsorunkban számolunk be. Nem tett ilyen bejelentést a hétfői szpíker. Ahogy a másnapi, november 18-ai hírműsor sem ejtett róla egyetlen szót sem, hogy Debrecenben két tüntetés is volt az országos kormányellenes tiltakozásokhoz kapcsolódóan” – írja a vagy.hu.

A hajdúsági megyeszékhelyen két demonstráció is folyt egyidőben, akkor, amikor Budapesten és országszerte tüntettek az Orbán-kormány és a korrupció ellen A közfelháborodás napja elnevezésű tiltakozásokon. A Debrecen Televízió nemcsak ezekről nem számolt be, de ugyancsak nem volt hír az önkormányzati tévében Kósa Lajos volt debreceni polgármester, országgyűlési képviselő nyilatkozata az adótörvények megváltoztatásáról, illetve a politikus új-zélandi útja sem szerepeltl a hírek között.

A vagy.hu-n megjegyzik, a Debrecen Televízió “súlyos közpénzekből” működik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik