Belföld

Szövegértési gondjai vannak a Fidesznek

Vagy nekünk. A nagyobbik kormánypárt visszatért kedvenc vesszőparipájához: Gyurcsányt vizionálják a tüntetők mögött. Azért mert beszélt róluk.

Kapcsolódó cikkek

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke megint hazudott, mert néhány napja még úgy tett, mintha távol tartaná magát az elmúlt időszak tüntetéseitől, szombaton viszont “bevallotta, hogy valójában a baloldal áll a megmozdulások mögött”.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-nek küldött közleményében a DK kongresszusán elhangzottakra reagált. Gyurcsány Ferenc a rendezvényen egyebek mellett arról beszélt, hogy minden erővel meg kell próbálni kikényszeríteni az előrehozott választásokat, nem szabad engedni, hogy a kormány kitöltse ezt a négyéves ciklust. Valamint pontokba foglalta, hogy mi kötheti össze ezeket a mozgalmakat és pártokat. Gyurcsány Ferenc emellett viszont azt is leszögezte, hogy nem lehet erőszakos eszközöket használni, el kell utasítani minden olyan hangot, amely forradalmat, népfelkelést vizionál.

Beszélt arról, hogy nagyszerű az a népmozgalom, amelyik az elmúlt hetekben megmutatta a maga erejét – hangsúlyozta, hozzátéve: őszintének látja a szenvedély az indulat hangját, és nem hiszi, hogy a tüntetők “ki akarják dobni” a parlamentáris demokráciát. Gyurcsány még azt is mondta, hogy ha Magyarország elsüllyed a korrupcióban, akkor a tisztességtelenség, az élhetetlenség, a rabság országa lesz, ha nem buktatják meg ezt a rendszert, “előbb utóbb maga alá fog bennünket temetni” – mondta. Ezeknek a heteknek, az lehet jelszava, hogy “Utcára magyar!”, a magyar parlamentarizmus csaknem halott, így nem marad más, mint a közvetlen demokrácia, az ellenállás megmutatása – emelte ki.

Bármilyen eszközt bevetne?

A Fidesz közleményében kiemelte, hogy Gyurcsány Ferenc néhány napja még úgy tett, “mintha előkelő idegen lenne, és távol tartaná magát a tüntetésektől”, szombaton viszont “kiderült, hogy megint hazudott. Bevallotta, hogy valójában a baloldal áll a megmozdulások mögött”. A kormánypárt úgy látja, az ellenzéki párt elnöke azt is bevallotta, hogy a demonstrációk egyetlen célja a kormány megbuktatása, és bármilyen eszközt hajlandó bevetni ennek erővel való kikényszerítéséhez.

A közlemény szerint Gyurcsány Ferenc ma is csak hergelni és uszítani tud, kizárólag a romboláshoz ért. “Felhívjuk a bukott miniszterelnök figyelmét, hogy a választók idén háromszor világossá tették: nem kérnek többet a baloldal erőszakos politikájából” – zárul a Fidesz közleménye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik