Belföld

“Orbán úr! Legyen szíves, távozzon!”

pedagogus-tuntetes(960x640).jpg (pedagógus, tüntetés, )
pedagogus-tuntetes(960x640).jpg (pedagógus, tüntetés, )

A jövő évi költségvetés és a köznevelés tervezett átalakítása ellen tüntettek a pedagógusok szombaton délután a fővárosban.

Kapcsolódó cikkek

A szakszervezet szerint a kormány vissza-fordíthatatlanul tönkreteheti az ország jövőjét, és még a lehetőségét is elveszi a gyerekektől, hogy kitörjenek a szegénységből.

A tanárok mellett számos szervezet csatlakozott a tüntetéshez, Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen mozgalom vezetője egyenesen, a netadóhoz hasonló ostobaságnak nevezte az oktatás kivéreztetését. 

Galló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a tüntetők előtt, akik megtöltötték a köznevelési államtitkárság Szalay utca előtti részét, azt mondta: bár november 22-e a közoktatás napja, nincs okuk ünnepelni. Kiemelte, ha az Országgyűlés a jelen formájában fogadja el a költségvetést és a köznevelést szerintük hátrányosan érintő változtatásokat, visszafordíthatatlanul tönkreteszi a gyermekek és az ország jövőjét.

A Hír24 helyszíni tudosítója szerint Gallónét két tüntető inzultálta, miután lejött a színpadról. Azt kérték rajta számon, hogy miért nem tett semmit négy éven át.

Az érdekvédők a demonstráció végén nyolcpontos petíciót adtak át a köznevelési államtitkárság képviselőjének. Ebben többek között követelik, hogy ne folytassák a köznevelés rendszerének további átalakítását előzetes hatástanulmányok és érdemi egyeztetések nélkül, valamint, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a szakképzés és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakításának tervezetét.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik