Riasztás: beleharap a vihar az országba

Felhőszakadás miatt adtak ki riasztást a délnyugati országrészre, reggel sűrű köd nehezíti a közlekedést.

Baranya megyére és a környező járásokra adott ki elsőfokú, sárga riasztást az Országos Meteorológiai szolgálat az intenzív záporok, zivatarok miatt. A zivatarokhoz kevés helyen 60 km/órát meghaladó viharos szél társulhat, illetve az intenzívebb záporokból, zivatarokból helyenként 20, leginkább a reggel a Dél-Dunántúlon 25-30 mm feletti csapadék hullhat – írja az OMSZ. Tolna, Somogy és Baranya megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Vasárnap jobbára erősen vagy közepesen felhős lesz az ég, majd délutánra az ország nagy részén csökken, szakadozik a felhőzet, és legalább néhány órára kisüt a nap. Este nyugaton erős felhősödés kezdődik. A ködfoltok délelőttre feloszlanak – olvasható a met.hu-n.

Elszórtan várható záporeső, helyenként zivatar, napközben nagyobb eséllyel keleten és délen, estétől a Dunántúlon. A szél egyre nagyobb területen északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Késő estére 14, 20 fokig hűl le a levegő.