Belföld

Havas Henriknek a torkán akadt Orbán jobb keze

Kálmán Olga műsorában kifakadt Szanyi Tibor és Schiffer András is? Az semmi! G. Fodor Havas Henrik vendége volt a Voks című műsorban, a beszélgetés (beszélgetés?) első három percében csak a műsorvezető szólal meg.

Higgadtan mosolyog, bólogat. Passzív rezisztencia, nincs értelme megszólalnia, Havas még láthatóan nem heverte ki a vasárnapi választásokat. „Reagáljak? Csak megvártam, hogy…” – kezdi G. Fodor, amikor először kap szót.

„Úgy látszik, nincs otthon a futballban. Én igen.

Szeretem a focit.

Ja, Dávid Ibolya, igen. Akkor maga is ki fog esni a politikából ezzel a mentalitással.

Benne se vagyok.”

Ez volt a leghosszabb párbeszéd a negyed órában, majd G. Fodor kimondja a varázsszót (mondatot): egyetlen cél volt, győzni. Ez összejött. Havasnál pedig elborult valami.

A pszichológus

Mit ért el Havas Henrik a maga kis negyed órájában, miközben G. Fodor volt a vendége? Szimpatikus lett a számunkra. Mert kimért volt és ridegségével csak még inkább kidomborodott Havas hangos hebegése-habogása. „Szerintem öt perce beszélgetünk, de még egy mondatot nem mondtam”’ – summázza G. Fodor.

„Legyen türelmes veled a G. Fodor Gábor!” – jutott eszünkbe a hevenyészett hasonlat, miközben néztük a műsorvezető vergődését. Szimpatikus lett Orbán egyik tanácsadója, aki politikai gondolkodóként titulálja magát. Ezt érte el az ATV és Havas Henrik, aki a beszélgetés második felére teljesen szétesett, már az épkézláb mondatok is cserbenhagyták őt.

Aztán hihetetlenül szürreális fordulatot vett a beszélgetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik