Belföld

Repülőt ajándékozott Orbán a szlovák exelnöknek

Az Abdáról elszállított Il-18-ast Rudolf Schuster egykori államfő születésnapja alkalmából szállították Kassára.

A szerdai Európai Unió és a világ című elnöki szimpózium kapcsán ünnepelték Schuster nyolcvanadik születésnapját, ahová Orbán Viktor is meghívást kapott.A volt szlovák államfő beszédében kitért arra, hogy „egy IL – 18-ast kapott hazánk miniszterelnökétől, melyet darabokban szállítottak a kassai repülőgép múzeumba – írja cikkében az Újszó hírportál.

Az egykor Abdánál rostokoló, jobb napokat látott IL-18-as típusú repülőgépről már korábban is szóltak a hírek, miszerint Kassára szállítják, s ott lesz egy kiállítás része.

A kisalfold.hu pár napja úgy értesült, hogy a gép végleg elhagyja az Elvis-parkot. Speciális szlovák katonai járművek érkeztek, hogy elszállítsák a vasmadár darabjait Kassára, egy magyar repüléstörténeti kiállításra.

Korábban már olvashattak a Győr24-en az Ilona névre keresztelt vasmadárról. Akkor arról számoltunk be, hogy a gépet korábbi helyéről kiemelték, mert ott egy új szórakozóhelyet építettek. Az IL-18-as talán ekkor repült utoljára, hiszen egy hatalmas daru segítségével emelték át néhány méterrel odébb. A mozzanatról bizarr fotókat is közöltünk.


fotó: Takács Zs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik