Belföld

Orbán a zene erejéről

Orbán Viktor a Budapest Music Center megnyitóján  (budapesti music center, orbán viktor)
Orbán Viktor a Budapest Music Center megnyitóján  (budapesti music center, orbán viktor)

A miniszterelnök avatta fel szombat este a Budapest Music Centert a IX. kerületben.

Orbán Viktor beszédében kiemelte, hogy a zene páratlan lehetőség “a magyar géniusz” számára, hiszen általa az egész világhoz szólhatunk. A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a Budapest Music Center a magyar zenészek zsenialitásából, az alapító Gőz László “férfias bátorságából” és a kormány által kifejezett köztámogatásból és közakaratból adódott össze.

A kormányfő kiemelte, Gőz László beírta a nevét Budapest és a magyar művelődés történelmébe. A mintegy 2,5 milliárd forintos magánberuházáshoz a kormányzat 500 millió forinttal járul hozzá. A Mátyás utcai épületben koncertterem, zenei könyvtár, információs központ, tanterem, több stúdió, illetve étterem is helyet kapott. A tervek szerint a Nemzetközi Eötvös Intézet is az épületben működik majd.

Gőz László harsonaművész, a BMC igazgatója korábban úgy nyilatkozott a távirati irodának, hogy a zenésztársadalomtól nagyon pozitív visszajelzéseket kaptak, főként azért, mert egy új kamaraterem épült, amely hiányzott a budapesti kínálatból. „Azt hisszük, hogy európai mértékkel mérve elsőrangú termet sikerült létrehoznunk” – emelte ki Gőz László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik