Belföld

2,5 millióért utazgattak a közmédia kurátorai

Repulogep(1)(960x640)(7).jpg (repülőgép, )
Repulogep(1)(960x640)(7).jpg (repülőgép, )

Argentínában, Brazíliában, Uruguayban is járt a közmédia kuratóriumának elnöke – írja az átlátszó.hu.

Megalakulása óta 2,5 millió forintért utaztak a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának tagjai szakmai kiküldetésre a világ több pontjára – derül ki a KiMitTudon beadott közérdekű adatigénylésre adott válaszból. A legköltségesebbek az amerikai kontinensre tett utak voltak. A leggyakrabban a kuratórium elnöke, Balogh László utazott külföldre 2011 márciusa és 2013 februárja között.

Összesen 14 hivatalos kiküldetésre költött a Közszolgálati Közalapítvány. Főként európai, de amerikai és ázsiai úti cél is volt. A legdrágább utak az észak- és dél-amerikaiak voltak. A kuratóriumi tagok napidíjat is kaptak, átlagosan 80-90 eurót, összesen bruttó 5405 eurót. A legtöbbet Balogh László elnök utazott, összesen 14 helyre, őt követi Kránitz László, az MSZP, illetve Silhavy Máté, a Jobbik delegáltja – írja az átlátszó.hu.

A kuratórium tagjai egyébként négy közszolgálati médiumot felügyelnek. A médiatanács jelöltje volt Balogh László, a kuratórium elnöke és Ilosvai Gábor. A Fidesz-delegálta Bencze Izabellát, László Miklóst és Varga Szilviát. A Jobbik küldöttje Silhavy Máté, az LMP-é Németh Vladimir, az MSZP-é Kránitz László. A tagok megbízatása kilenc évre szól. Az elnököt az államtitkári illetmény 65 százalékának, a tagokat annak 40 százalékának megfelelő mértékű tiszteletdíj illeti meg, és költségtérítésre tarthatnak igényt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik