Belföld

Államszocialista a Fidesz Bokros szerint

Többszörösen is becstelen politikát folytat a nagyobbik kormánypárt – véli a volt pénzügyminiszter.

Rendre irreális előfeltételeken, képzelt növekedésen alapuló költségvetés készül, ezért kell többször módosítani – mondta a hvg.hu-nak adott interjújában Bokros Lajos.

Az E.ON üzlet kapcsán úgy fogalmazott a volt pénzügyminiszter, hogy semmiképpen nem konzervatív, hanem éppenséggel nyíltan szocialista felfogás, annak is valamiféle avítt változata, hiszen Nyugat-Európában ma már kivételes az olyan szocialista párt, amelyik az állami tulajdon bővítésében látja a jövőt. Hozzátette: a Fidesz államszocializmusa rengeteg kárt okoz az országnak, mert teljesen feleslegesen elpazarolja az adófizetők pénzét olyan vagyontárgyak megvételére, amelyeket a magánszektor minden kétséget kizáróan sokkal hatékonyabban tud üzemeltetni és bővítetten újratermelni.

A politikus a populizmus csúcsaként értékeli, ha megszületik arról a javaslat, hogy a politikai pártok ne kapjanak költségvetési támogatást.

Bokros úgy véli, hogy „a kormány kiszámíthatatlan, csapkodó viselkedése a hazai gazdasági növekedés legfőbb gátja”. Politikája pedig ésszerűtlen, szakszerűtlen és becstelen.

A teljes interjút, melyben a tandíjról, Magyarország uniós megítéléséről, az EU-csúcsról, és a jegybankról is beszél a volt pénzügyminiszter, ide kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik